Fudbal

Realov het-trik, ili Liverpulov povratak na evropski tron

Meč sezone u klupskom fudbalu odigraće večeras u Kijevu Real i Liverpul.

Utakmica vrijedna evropske titule privlači ogromnu pažnju svjetske javnosti.

Pitanje da li će Real treći put u nizu uspjeti da podigne prestižni pehar ili će se Liverpul nakon 13 godina vratiti na evropski tron na usnama je brojnih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

“Ljudi mogu da govore o favoritima, ali ovdje toga nema. Nismo favoriti, nisu ni oni. Šanse su podjednake, tako je uvijek u finalima. Moraćemo da igramo odlično i pokušamo da pobijedimo. Ne vidimo sebe kao favorite i ne uzimamo ništa zdravo za gotovo”, rekao je trener Reala Zinedin Zidan, koji će juriti treću uzastopnu evropsku krunu.

Sa druge strane biće harizmatični Jirgen Klop, čovjek koji je ove sezone probudio “zvijer” u Mohamedu Salahu i učinio ga jednim od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku.

“Liverpulu je u DNK da osvaja velike stvari. Ovdje smo zato što smo Liverpul. Ne možemo da se borimo sa Real Madridom na njihovom nivou, ali taktika u fudbalu postoji da biste doveli protivnika na vaš nivo. Ovo je fudbalska utakmica, sigurno velika, ali hajde da uživamo u njoj. Prije devet mjeseci smo bili dobar fudbalski tim. Možda je nekoliko nas sanjalo da ćemo igrati finale, samo zbog nastupa u različitim utakmicama. To je stvorilo poseban duh i to je naša najveća snaga”, poručio je njemački stručnjak.

Ovo će biti drugo finale Lige šampiona između Liverpula i Reala. Davne 1981. godine, kada se takmičenje zvalo Kup šampiona “redsi” su slavili 1:0.

Generalno gledano, Liverpul i Real su dosad igrali pet puta, uz tri pobjede Madriđana i dva trijumfa engleskog tima.

Real će pokušati da dođe do 13. evropske krune, Liverpul do pete, Ronaldo će juriti peti pehar u elitnom takmičenju, što bi bio rekord u slučaju da Madriđani slave.

Veliko finale sudiće srpski sudija Milorad Mažić, a dešavanja sa stadiona u Kijevu večeras pratite uz CdM od 20.45.

B.J.

Send this to a friend