Fudbal

Recept iz finiša prvog dijela sezone primijeniti na proljeće

Dvije pobjede na kraju jesenje polusezone, nad Mornarom i Lovćenom, podigle su Grbalj do šestog mjesta na tabeli, sa 25 bodova, uz šest trijumfa, isto toliko poraza i sedam remija.

Dakle, “trikolori” su u zlatnoj sredini sa ambicijama za priključak i borbu za izlazak u Evropu. Grbalj je slabo počeo jesenji dio i nanizao čak pet poraza na svom terenu, ali se onda kao feniks trgao, probudio i popravio mjesto na tabeli, uz uvećanje bodovnog salda.

“Imali smo zaista tih pet kiks poraza, ali isto tako i dovoljno snage da pokažemo kvalitet. Finiš je bio dobar, a dvije pobjede na samom kraju polusezone osigurale su nam dobar plasman i miran odlazak na odmor. Sada imamo dovoljno vremena da analiziramo ono stoje iza nas i spremimo se za nastavak prvenstva”, rekao je trener Grblja, Vesko Stešević.

Do polovine januara prvotimci Grblja su na odmoru, a do tada stručni štab i sportski direktor Branko Bošković, uz dogovor sa predsjednikom Nenadom Maslovarom, utvrdiće plan novih obaveza. Naravno, biće poznate ocjene o učinku fudbalera, pa će zavisno od tih ocjena biti sačinjen spisak igrača za drugi dio šampionata.

“Razgovaraćemo sa fudbalerima kojima ističu ugovorne obaveze, takođe i sa onima koji imaju svoje planove za nastavak karijere, a pokušaćemo da angažujemo neke fudbalere za ona mjesta u timu koja ocjenjujemo kao nedovoljno kvalitetno pokrivena”, komentar je predsjednika Maslovara koji je u cjelini zadovoljan učinjenim nakon preuzimanja vođenja kluba tokom prošlog ljeta.

Tags
Send this to a friend