Fudbal Adrović priželjkuje uspon Titograda

Remi ohrabrenja

Titograd je nakon dva poraza od Iskre i Rudara na gostovanju Podgorici osvojio prvi bod u2020. godini, odnosno u drugom dijelu sezone. “Romantičari” sa ubjedljivo najmlađim sastavom počeli su da tonu, bili otpisani pred gradski derbi, ali su bodom uspjeli da pokažu da se iz utakmice u utakmicu dižu i da trijesu za donji dio tabele.

Titograd je do boda stigao srećno golom povratnika Admira Adrovića, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade pogodio za veliki bod, bod koji donosi ohrabrenje i nadu u bolje rezultate.

“Znali smo da nas čeka težak meč. Podgorica je veoma neugodna, a činjenica da im je ovo 11 remi, potvrđuje da su najtvrđa ekipa u ligi, protiv koje nije lako igrati. Ali, uspjeli smo donekle da ih uvedemo u svoj ritam, imali posjed… Međutim, nakon naše gluposti, iz prekida smo primili gol i to nas je donekle poremetilo. Iako imamo veoma mladu ekipu, nijesmo psihološki padali, vjerovali smo do kraja, a to smo krunisali u posljednjim trenucima kada smo stigli do boda”, kazao je Admir Adrović, junak gradskog derbija.

Titograd je remijem najavio da može da “figurira” u sredini tabele, ali i da mlađi igrači mogu da iznesu teret elitnog ranga.

“Ima nas nekoliko iskusnijih koji treba da ih povučemo, ali svakako daje ovo za njih velika šansa. Imaju priliku da se dokazuju u Prvoj ligi i zbog toga sigurno imaju nevjerovatnu želju i motiv. Nakon dva poraza ovaj bod značiće nam mnogo na psihološkom planu i nadam se da ćemo krenuti u pozitivniju seriju”, dodao je napadač Titograda.

“Romantičari” se sada okreću novom gradskom derbiju, jer dočekuju Kom, koji je nakon poraza od Grblja u neugodnoj situaciji i nikad bliže “fenjeru”.

“Sigurno da će nam ovaj remi mnogo značiti i sada sa mnogo boljim raspoloženjem očekujemo duel sa Komom. Svjesni smo da bi bod iz Lješkopolja dobio posebno na značaju kada bi savladali Kom, što bi definitivno označilo naš uspon”, podvukao je Adrović.

Send this to a friend