Fudbal prijateljska utakmica

Remi uprkos boljoj igri sokolića

Mlađe kadetske fudbalske reprezentacije Crne Gore i Slovačke odigrale su neriješeno u prvom od dva prijateljska meča ovih ekipa.

Utakmica odigrana na glavnom terenu Trening kampa FSCG završena je rezultatom 1:1, kojim mogu više biti zadovoljni gosti. Izabranici Gorana Perišića diktirali su tempo utakmice i, gledajući prikazano, zaslužili više od remija.

Ipak, nijesu iskoristili nekoliko odličnih šansi za gol, što je protivnik kaznio sredinom drugog poluvremena.

– Prezadovoljan sam kako smo odigrali, ali nijesmo imali sreće da pobijedimo. Imali smo odlične šanse koje nijesmo iskoristili. Ipak, momci su ispoštovali sve dogovore i pokazali kako se igra za dres reprezentacije. Bilo je tu i nekih grešaka, koje ćemo pokušati da ispravimo kroz naredna okupljanja. Sada treba da se odmorimo i što bolje spremimo za drugi meč, kazao je selektor Perišić.

Prvu priliku i praktično jedinu šansu na meču gosti su imali u 14. minutu, kada je Samuel Šarudi pogodio stativu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Domaći su nakon toga krenuli u ofanzivu i u 25. minutu stvorili opasnu situaciju pred golom Slovačke. Ipak, Uroš Piperović je malo kasnio poslije kornera.

Tri minuta kasnije Vasilije Adžić je ukrao loptu na polovini protivnika, probao da lobuje Jakuba Jokla, ali je njegov pokušaj završio preko gola.

Nagrada za bolju igru stigla je početkom drugog poluvremena. Marko Tadić je dao loptu u proctor za Miloša Vračara, koji je rutinski poslao loptu u mrežu protivnika za 1:0.

Još ljepša akcija viđena je u 52. minutu. Marko Perović prošao po desnoj strani, u srcu šesnaesterca pronašao Andriju Skrobanovića, koji je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Četiri minuta kasnije Slovaci su iskoristili ,,poklon” koji im se ukazao. Golman Stefan Nenezić je loše ispucao loptu, Samuel Dikoš je bio na pravom mjestu i bez problema poravnao rezultat.

Međutim, gol gostiju nije poremetio koncepciju ,,sokolića”. U 64. minutu Tomislav Turović je asistirao Marku Šćepanoviću, čiji efektan pokušaj sa nekoliko metara je osujetio čuvar mreže Slovačke. Šćepanović je nekoliko minuta kasnije ponovo bio u prilici, ovog puta je pogodio prečku sa ivice peterca nakon sjajne lopte SKrobanovića.

Deset minuta prije kraja regularnog toka, Stefan Đukanović je izveo Slobodan udarac sa nešto više od 16 metara, ali je lopta završila pored gola.

Drugi duel Crne Gore i Slovačke igra se u četvrtak 16. septembra na Trening kampu FSCG, sa početkom u 18 časova.

Send this to a friend