Fudbal

Roganović nije zabrinut

Šest dana prije prvog meča sa MOL Fehervarom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, situacija u Zeti nije baš idilična.

“Vukovi” su odigrali dva pripremna meča remizirali sa Podgoricom (1:1) i prije dva dana izgubili od Petrovca (1:0), a na megdan mađarskom vicešampionu izaći će u slabijem sastavu u odnosu na prethodnu sezonu.

“Protiv Petrovca 60 minuta nijesmo igrali loše, primili smo gol iz greške, a trkački izgledali dobro. Pitanje je, međutim, da li će to biti dovoljno za izazove u Evropi”, kazao je trener Dejan Roganović.

“Ipak, nijesam zabrinut i ne plašim se onoga što nas čeka. Bez obzira na kadrovske probleme odlazak nosilaca igre (Stanislava Namaška, Igora Vujačića i Nikole Krstovića), birokratske probleme koje imaju Alfonso Sopo i Elom Kođo Nijaveđi, zbog kojih nam se još nijesu priključili i sumnjam da će igrati narednog četvrtka, te period prilagođavanja koji mora da prođe golman Zoran Aković nadam se da će ekipa biti spremna za prvi meč u kvalifikacijama. Vidjećemo za koliko će to biti dovoljno.”

Sve i da je Zeta dovela alternative za najvažnije igrače, da je sve po volji igrača, trenera i uprave, jedna stvar ostala bi neprimijenjena:

“MOL Fehervar je favorit, bez dileme”, konstatovao je Roganović.

“Sve pozitivno što uradimo biće korak naprijed. Još ćemo detaljno proučiti rivala, a trebaće nam dosta sreće. Protivnici sa takvim budžetom i igračkim kadrom ne praštaju greške. Vjerujem da ćemo pružiti maksimum i odigrati najbolje što možemo.”

Na ,,Trešnjici” su upoznati o kvalitetima rivala, učesnika grupne runde Lige Evrope protekle sezone.

“Gledali smo nekoliko njihovih mečeva, uključujući i pobjedu nad DAC Dunajskom Stredom (3:1) u srijedu, na stadionu na kojem ćemo igrati revanš 18. jula. Znamo protiv koga igramo, da imaju odličnog trenera Marka Nikolića, sjajne internacionalce, uz provjerene domaće igrače. Nadam se da ćemo naći formulu, a utakmica će dati odgovor”, dodao je Roganović.

Dobra stvar je što su se nakon povreda vratili Aleks Jamoa i Stefan Vukčević. Jovan Baošić je i dalje rovit. Prioritet Zete sada je dovođenje napadača.

“Nadam se da ćemo se pojačati na toj poziciji, eventualno i u veznom redu. Ne treba trčati, utakmice sa MOL Fehervarom nijesu posljednje koje ćemo odigrati, ali valjalo bi dovesti pojačanja što prije jer je i početak prvenstva blizu, 3. avgusta”, zaključio je Dejan Roganović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vusur CT
Gost
Vusur CT

Blago ZETI sto ima takvog strucnjaka e splamcelo sve u dim 🙂

Send this to a friend