Fudbal

Romantičari brane vrh protiv nezgodnog Lovćena

OFK Titograd je u sjajnoj seriji “romantičari” su jedini crnogorski tim u elitnom rangu koji je bez poraza, već 344 minuta je bez primljenog gola, pa sa mnogo optimizma se očekuje današnji meč protiv Lovćena. Na Starom aerodromu nema euforije, ali vlada dobra atmosfera, a nakon važnog brejka u Tuzima protiv Dečića, sada svi razmišljaju samo o novoj pobjedi… Međutim, hrvatski stručnjak na klupi OFK Titograd spušta loptu.

Svaka utakmica je zahtjevna, ali sam uvjeren da ćemo odgovoriti zahtjevima i na kraju dobiti meč. Moramo biti oprezni i od prvog minuta ući maksimalno ozbiljno i odgovorno kazao je Igor Pamić. Lider gazi redom, djeluje superiorno, ali sam početak sezone pokazao je da u ligi sa 10 klubova gotovo ne postoji “otpisani” ili laki rival, što su pokazala i dva poraza šampiona kraj Bistrice.

“Veoma dobro sam upoznao crnogorsku ligu, za mene više nema alibija. I dalje smatram daje liga od 10 timova veoma opasna, učestvujem u takvoj ligi već godinama i znam koliko ona zamki ima. Dva loša rezultata mogu vas dovesti u veoma lošu poziciju, posebno ako ste navikli da pobjeđujete, a mi već jesmo”, naglasio je Pamić.

Lovćen je krenuo sjajno savladao Grbalj, osvojio bod protiv Sutjeske, trijumfovao protiv Mornara, a onda je krenuo negativan niz, koji je nastavljen i prije četiri dana protiv Iskre, kada su Cetinjani doživjeli poraz. Sve to u taboru “romantičara” ipak ne donosi opuštanje.

“Maksimalno smo fokusirani. Ne smijemo se opustiti, ja to mojim igračima ne dozvoljavam. Ne očekujte od nas potcjenjivanje. Mi ćemo opet dati maksimum, a da li će to biti dovoljno za tri boda vidjećemo, ali nadam se da hoće”, kazao je Pamić na konferenciji uoči meča sa Lovćenom.

Lovćen na Stari aerodrom stiže sa potpuno drugačijim raspoloženjem. Srčani Lovćen, koji je iznenadio sve na startu sezone nalazi se u mini krizi, a iako su u taboru Cetinjana svjesni da lider nije za vađenje, “crveni” žele da poprave utisak.

“Svjesni smo da smo u seriji teških mečeva. Poslije utakmice sa Iskrom nije bilo mnogo vremena ni za analizu, ni za neke posebne pripreme, ali fokusirali smo se odmah na duel sa liderom. Znamo daje OFK Titograd veliki favorit, ne samo u ovom meču, već je jedan od pretedenata na titulu, tako da moramo biti prilično oprezni”, kazao je Marko Đurović, napadač Lovćena.

Iskusni centarfor uvjerenje da će “crveni” prikazati bolje izdanje nego u utakmici protiv Iskre, kada su potpuno bili van ritma.

“Motiva neće nedostajati. Želimo da popravimo utisak. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspjeti dobro da se suprotstavimo lideru, a velikom energijom pokušaćemo da izbjegnemo poraz”, naglasio je Đurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
podgorica trula
Gost
podgorica trula

Zno da trula Budućnost mora bit prva ove godine…

Send this to a friend