Fudbal

“Romantičari” u Ohridu, štoper prioritet

foto: Iva Mandić

Fudbaleri Mladosti stigli su sinoć u Ohrid, gdje će do 12. februara odraditi dio zimskih priprema.

Tokom boravka u Makedoniji trener „romantičara” Goran Perišić imaće puno posla da posloži ekipu koja nije oduševila na prethodnim pripremnim utakmicama, ali i kojoj je pod hitno potrebno kvalitetno rješenje na poziciji štopera. Odlazak Borisa Kopitovića predstavlja veliki hendikep, jer nekoliko igrača koji su dovedeni na provjere nije zadovoljilo kriterijume stručnog štaba šampiona Crne Gore.

“Potrebni su nam štoper i špic, a pogotovo štoper, jer nam je to osnova za kvalitetan rad i partije, jer na tim pozicijama trenutno imam samo Lakića i Radulovića. Sa nama će biti Japanac Mašin, koji je igrao dobro protiv Budućnosti i čini se da ima kvalitet za nas, ali ćemo ga još testirati”, kazao je Perišić.

Prema njegovim riječima, akcenat će biti na defanzivi, ali će i u fazi napada morati dosta toga da se popravi.

“Iako su momci dosta dobro trenirali, nijesam zadovoljan prikazanim na pripremnim utakmicama. Nije to ono što tražima, igra mora biti jača i brža. Nadam se da će nam predstojeći mečevi pomoći da napredujemo, jer u ovom trenutku ne znam koji bi to igrači činili prvu jedanaestoricu”, istakao je Perišić, čija ekipa će tokom boravka u makedonskom turističkom centru odigrati tri utakmice.

Prvog dana februara „romantičare” očekuje duel sa Renovom iz Tetova, 7. februara igraju protiv čačanskog Borca, dok još nije poznato ime trećeg rivala, a moguće je da to bude Spartak iz Subotice.

Sa ekipom je i Ivan Knežević, bivši napadač Mladosti, Zete, Petrovca, Rudara i nekoliko inostranih klubova. Osim njega, na pripremama su i golmani Damir Ljuljanović, Vuk Radović i Vojin Pavićević, zatim igrači Mirko Raičević, Miloš Lakić, Milan Đurišić, Boris Kopitović, Marko Roganović, Miljan Vlaisavljević, Jovan Jablan, Ognjen Stijepović, Marko Burzanović, Stefan Bukorac, Andrija Kaluđerović, LukaPetričević, Ivan Novović, Vuk Martinović, Mašin, Stefan Nedović, Zoran Petrović, Miloš Radulović i Ivan Ivanović.

Send this to a friend