Fudbal

Rudar i Mladost u meču kandidata za titulu

Ivan Novović

Već na startu veliki derbi, a vrlo moguće i obračun timova koji su prije početka šampionata najveći favoriti za osvajanje šampionskog pehara. Budućnost definitivno ima ogromne rivale u ekipama Rudara i Mladosti koje će se “sudariti” pod Golubinjom.

U najavi i na papiru meč u kojem bi trebalo da gledamo dobar fudbal, utakmica poslije koje ćemo jednim dijelom imati priliku da vidimo kakav nivo fudbala nas očekuje u dvanaestoj sezoni Telekom 1. CFL.

Poslije mučne sezone u kojoj je kroz baraž mečeve morao da spašava status prvoligaša, u Rudaru su najavili totalnu rekonstrukciju u svim linijama tima to su i uradili. Trener Radislav Dragićević je dobio čak 13 novih imena od kojih je najzvučnije posljednje koje je pokucalo na vrata najtrofejnijeg crnogorskog kluba Radomir Đalović! A, prekaljenom napadaču će u postizanju golova pomagati odlični teničari poput Armina Bošnjaka i Aleksandra Macanovića taj trio bi trebalo da predstavlja najveću opasnost po “romantičare”…

“Spremili smo se dobro. Kvalitetno smo radili tokom priprema, ali sada počinje najvažnije i vidjećemo kako će to da funkcioniše” poručio je Macanović i dodao da se saigrači i on dobro snalze u Dragićevićevom sistemu 3-5-2: “Igramo u drugačijoj formaciji od ostalih ekipa i za sada to dobro ide”.

Bivši vezista Bokelja već na otvaranju sezone očekuje sve da pršti Macanović tvrdi da je Mladost odličan tim, ali isto tako da će Rudar imati šta da pokaže i odigra znatno bolju sezonu od prethodne.

“Mladost se dobro pojačala i kada se sagledaju neke činjenice jasno je da imaju velike šanse za titulu. Biće to pravi derbi, utakmica u kojoj moramo da budemo pametni, da odigramo bez greške. Vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat”, dodao je Macanović.

Poslije evropske avanture u kojoj su uknjižene pobjede protiv Gandžasara i Šturma, pa onda i eliminacija od austrijskog predstavnika, Mladost se okreće glavnom cilju. Uprava “romantičara” je kao u svakom prelaznom roku radila punom parom, a tim sa Starog aerodroma su pojačali provjereni igrači za crnogorsko tržište. Zato su “crveni” prije utakmice u Pljevljima blagi favoriti u odnosu na domaćina.

“Očekuje nas teška utakmica protiv Rudara koji u sezonu ulazi sa potpuno novim timom, kvalitetnim igračima i velikim ambicijama. Mislim da će to biti izjednačen meč u kojem će odlučivati nijanse” govori lijevi bek gostiju Ivan Novović.

Ovaj 28-godišnji fudbaler počinje petu sezonu zaredom u dresu Mladosti. Sa “romantičarima” je osvojio ligu i Kup, a ne bježi od činjenice da je tokom prelazno g roka na Starom aerodromu sastavljena fenomenalna ekipa za kvalitet crnogorskog fudbala.

“Da imamo najjači tim treba da dokažemo jer se od nagađanja ne prave dobri rezultati. Ulogu favorita bih prepustio ekipama koji su simboli svojih gradova, koji imaju svoje navijače, a mi smo tu da im pomrsimo račune tako da u sezonu ulazimo bez pritiska, a sa željom da pokažemo najviše”.

U timu Dejana Vukićevića ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da odluče utakmicu u našem pvenstvu. Kvalitet Marka Cetkovića i Miloša Krkotića je nesporan, tehnika Marka Burzanovića takođe, ali znaju “romantičari” da i protivnik u prvom kolu ima igrače visoke klase.

“Najviše cijenim Đalovića koji je zvanično najbolji igrač lige i on pravi prevagu u kojoj god ekipi igrao. Rudar je doveo dosta dobrih igrača, ot-krovenja prošle sezone poput Edvina Kuča i Armina Bošnjaka. Pravim pristupom i ispunjavanjem dogovorenog možemo do povoljnog rezultata, a za koliko će to biti dovoljno, ostaje da se vidi”, dodao je Novović.

Susret pod Golubinjom zakazan je za 18 sati.

Send this to a friend