Fudbal

Rudar pod imperativom, Mornar se nada iznenađenju

Ne samo da Rudar ne uspijeva da popravi slabu realizaciju u fazi napada, nego je i odbrana počela da popušta. Nakon dva vezana poraza, Pljevljaci su ispali iz Kupa i trenutno su u zoni baraža.

Situacija pod Golubinjom daleko je od poželjne, ali još nije kasno da četa Edisa Mulalića uhvati priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele.

Primarni uslov je pobjeda protiv posljednjeplasiranog Mornara (danas 13.30h).

“Imali smo dvije teške utakmice, nijesmo igrali loše, ali falilo je sreće da ostvarimo bolje rezultate. Vjerujem da ćemo ispraviti ono što smo propustili. Pred nama je mnogo važan meč u kojem je pobjeda za nas imperativ. Uradićemo sve da bodovi ostanu na našem stadionu”, rekao je Periša Pešukić.

Jesu li fudbaleri Rudara pod pritiskom?

“Nema opterećenja. Svi vjerujemo da naš kvalitet doći do izražaja. Počeli smo sezonu sa ciljem da izborimo Evropu. U to se svi nadamo. Potreban nam je jedan trijumf da stvari krenu nabolje. Danas je prilika za tako nešto ističe desni bek Pljevljaka i dodaje:

“Daleko od toga da nas čeka lak posao protiv Mornara. Riječ je o iskusnoj ekipi koja svima može da napravi probleme. Neki timovi iz vrha nijesu se naigrali protiv Barana. Moramo da budemo koncentrisani i mirni svih 90 minuta. Očekujem da proradi naš napad i da utakmicu riješimo u svoju korist”.

Mornar je protiv Petrovca razočarao, ne samo rezultatom, nego i igrom. Ali, Barani su prethodnih dana vrijedno trenirali, spremali se za nove izazove. Da su u Mornaru ozbiljno shvatili današnje gostovanje, potvrda je i da je ekspedicija Barana sinoć doputovala u Pljevlja.

“Jasno je ko je favorit, ali sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Rudar ima izuzetno dobru i kvalitetnu ekipu, ali nadam se da ćemo uspjeti da im pariramo. Čeka nas težak zadatak, ali moramo odgovoriti izazovu”, kazao je Balša Božović, vezista Mornara.

Mornar je u prvom krugu odigrao dobar meč protiv Rudara, osvojio bod, a bio je na pragu cijelog plijena. Barani žele da i danas osvoje makar bod.

“Ne smijemo razmišljati o novom neuspjehu. Moramo uz maksimalnu angažovanost, posvećnost i borbenost pokušati da ostanemo neporaženi”, jasan je Božović.

Send this to a friend