Fudbal

Rudar u očajnoj finansijskoj situaciji, Pljevljaci pred istupanjem iz lige

foto: fkrudarpljevlja

Jedan od najtrofejnijih crnogorskih fudbalskih klubova Rudar, nalazi se u lošoj finansijskoj situaciji, a pitanje je hoće li uspjeti i da privedu sezonu kraju.

“Mi nemamo novca da privedemo kraju sezonu, dugujemo igračima primanja, obaveze za stanarine i hranu. Poslije izlaska dugogodišnjih sponzora, koji su skoro 12 godina održavali klub stabilnim, klub je pomagala samo Opština Pljevlja, sa gradonačelnikom Mirkom Đačićem, ali zbog poznatih problema lokalne samouprave sada je i ta pomoć prestala”, rekao je predsjednik Muhamed Gerina za portal Pv Informer.

Rudar sjutra dočekuje Mornar, a odigravanje utakmice je bilo upitno, jer je, kako navodi za Takmičarsku komisiju FSCG bio spremno obavještenje da Rudar nema novca da plati zvanična lica.

“Uskoro na stadionu od FSCG dobijamo reflektore, uz vrijednost projekta 600.000 eura, naredne godini slavimo 100 godina kluba. U Rudaru sam 42 godine i ne mogu da shvatim nemaran odnos prema klubu i izostanak razumjevanja sa nekih adresa koje mogu da pomognu, izostanak sponzora i nerazumijevanje privrednih subjekata – Rudnika uglja, Elektroprivrede Crne Gore i ostalih. Ponekad pomislim da neko namjerno radi da se Pljevlja, kao jedini jaki fudbalski centar na sjeveru Crne Gore, ugase. Afirmativno je bilo i lijepo slušati kada se ime Rudara i Pljevalja spominjalo u Austriji, Poljskoj, Azerbejdžanu i ostalim centrima fudbalske Evrope, a sada je Rudar ostavljen na vjetrometini i bespomoćan. Još jednom apelujem na sve koji mogu i žele da pomognu da bi prevazišli trenutne probleme”, zaključio je Gerina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

E vala dozvoli li drzava da se ugasi Rudar nek ide Sve k vragu.

Milojica
Gost
Milojica

Dobro je dok ne dodje inspekcija za sport

Sasa 194
Gost
Sasa 194

Jedna gospodja prije neki dan rece “ja uzivam na jug, tamo je civilizacija, a sjever, ma sjever je divljina ja tamo ne idem”.
Tacno je gospodjo to samo sto ste civilizaciha postali zahvaljujuci sjeveru koji krv sakama pije a vi brojite bulevare.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Najbolje da nam u prvu ligu pola klubova budu iz Pg kao sto ce biti sledece godine. Buducnost, Titograd, Zeta, Kom, Mladost Ljeskopolje. Dodajte uz to jos i timove poput Grblja i Petrovca eto prosjecna utakmica po macu 35 gledalaca.

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Rudnik uglja placa i finansira rukometni klub buducnost i razne druge sportove po podgorici i cg a ne svoj klub.. dje ce mu bolja reklama nego na prvoligaski klub.. a i sto ce vam klub u pljevlha kad nema ko da ga gleda svi su dosli ovamo u PG..

Boba
Gost
Boba

Placaju mnoge oni i mnogi su uhljebljeni da primaju plate, ali eto…za svoj klub, pri tome prvoligasa nema nista???? Malo degute😝
Bitno je da oni u bord imaju po 5,6 plata iako ni grama pameti a ni zvanja😝

Vojo
Gost
Vojo

Zato vam Niksicanji sve uzese njih da pomenete ne smijete

Send this to a friend