Fudbal Sutjeska ponovo na minus osam u odnosu na lidera

Rudar već u fokusu

foto: FK Sutjeska

Nije se Nikšićanima dalo da zaigraju u najjačem sastavu protiv Iskre koja im “diše za vratom”, koja se zimus dodatno pojačala i kojoj su, očigledno, narasli apetiti.

Rakojević je od početka dao šansu dvojici omladinaca, Kojašević je zbog povrede odsustvovao, a Ćetković je bio rovit i tek posljednjih dvadesetak minuta meča pokušao je dadoprinese što povoljnijem ishodu.

No, velika želja, pa i znatno više lijepih prilika, konkretnija igra u polju nijesu donijeli očekivani rezultat “plavo-bijelima”, pa Budućnost ostaje za zavidnom prednošću, možda i nestižnom u trci za titulu. Kraj Bistrice tako ne misle, znaju da će s vječitim rivalom igrati još dva derbija i da bi se ukoliko budu uspješniji ipak moglo desiti čudo da trofej ostane u Nikšiću, iako je Budućnost prije početka šampionata, a pošto je već obilježila jesenji dio sezone pogotovo, bila sigurna u svoju superiornost.

Šampion se trdudi da što prije zaboravi sve zicere koje imao u susretu s Danilovgrađanima i da se okrene meču sa Rudarom pod Golubinjom. Ponovo će biti bez sjajnog Kojaševića, ali povratnik Janković je baš protiv Iskre najavio da može biti kreator igre, poželjan asistent.

“Protiv Zete smo odigrali mnogo bolje, mada su Danilovgrađani i kvalitetniji sastav, a i vjetar nas je jedne i druge sputavao da odigramao na kvalitetnijem nivou. Poveli smo na vrijeme, Grivić je postigao sjajan gol, pa imali smo nekolike dobre prilike, jednu i stoprocentnu da udvostručimo tu prednost, ali… Nikako da nas zaobiđu pehovi ove sezone. Ipak, ima još dosta da se igra, nijesmo se odrekli borbe za trofeje, a nemoguće je i da Podgoričani svaki meč do kraja dobiju. Sve su prilike da će ta dva derbija odlučivati u čijim će vitrinama zavšiti pehar, a j asno j e da mi, ukoliko želimo nastaviti tradiciju, u svim preostalim mečevima moramo slaviti. Bolji nam je tim od jesenašnjeg, imamo više mladih igrača željnih izazova, odradili smo dobro pripreme i vjerujem da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolji fudbal”, riječi su prvotimca Sutjeske Marka Vučića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SERDAR
Gost
SERDAR

Rudar je sapion

Send this to a friend