Fudbal Zanimljivo pod Golubinjom

Rudarski inat ili rutina šampiona

Rudar u svojoj trofejnoj sali ima šest trofeja (dvije titule, četiri Kupa), a Sutjeska pet (četiri titule, jedan Kup) – tako će se pod Golubinjom sastati 11 pehara.

Međutim, papir u 4. kolu Telekom 1. CFL kaže nešto drugačije – “rudari” su u povlašćenom položaju u odnosu na aktuelnog šampiona pred nedjeljni okršaj pred TV kamerama u Pljevljima (17.00, RTCG 2, Arena sport 5).

Tim Edisa Mulalića se kasno okupio, ali je poslije dva poraza (Budućnost, Grbalj) pokazao karakter u srijedu protiv Titograda pobjedom od 1:0.

“Svi znaju u kakvoj smo situaciji, koliko treniramo zajedno, ali smo pokazali karakter. Smatram da smo i u uvodna dva kola zaslužili makar bod”, rekao je napadač Vule Vujačić, koji izuzetno poštuje Nikšićane…

“Sutjeska je možda najbolji fudbalski kolektiv u zemlji, ali nismo digli bijelu zastavu u prva tri kola, pa nećemo ni sada”, jasan je Vujačić.

Prvak Crne Gore zaostaje pet bodova za liderom Budućnošću, ali ima utakmicu manje. A “plavo – bijeli” su nakon ispadanja iz Evrope totalno orjentisani na prvenstvo.

“Misli su nam okrenute na šampionat, a svi znamo da su nam ambicije velike. Umorni smo nakon Evrope, ali to ne smije da nam bude alibi. Jednostavno, više ne smijemo da kiksamo”, rekao nam je Miljan Vlaisavljević, svjestan da je Budućnost napravila malu zalihu zbog remija protiv Zete u 2. kolu…

“Ako želimo vrh, ne smijemo da prosipamo bodove. Neće biti lako, nikada nije u Pljevljima, bez obzira na sadašnju situaciju Rudara. Rudar je spreman svima da zagorča život, a njihov trijumf u prošlom kolu je samo obaveza više da moramo da budemo maksimalno koncentrisani”, jasan je Vlaisavljević, čija Sutjeska u posljednja četiri međusobna duela nije poražena od Rudara (tri pobjede i remi).

Send this to a friend