Fudbal

Rudaru prijeti igrački egzodus

Najtrofejniji crnogorski klub našao se u teškoj situaciji Rudar su pritisli finansijski problemi, što bi moglo da dovede do igračkog egzodusa pod Golubinjom.

Nedostatak novca promijenio je i ambicije Pljevljaci više ne razmišljaju o eventualnoj borbi za Evropu, već kako će sezonu da privedu kraju, uz primarni uslov da se sačuva prvoligaški status.

Ima naznaka da bi situacija mogla nabolje da se promijeni na ljeto, postoje indicije da će Rudar dobiti sponzora, ali do tada ekipu očigledno čeka teška proljećna polusezona.

Ni jesen nije bila blistava, što se tiče rezultata Pljevljaci su na zimsku pauzu otišli kao osmoplasirani tim prvenstva, sa svega četiri pobjede u 19 kola, samo 22 boda, što nije bilo dovoljno da pobjegnu iz opasne zone.

U međuvremenu je finansiranje potreba kluba postalo gorući problem, o čemu svjedoči činjenica da je rukovodstvo dalo odriješene ruke nekolicini fudbalera.

Novu sredinu traže golman Aković, moguće i njegov kolega među stativama Radović, lijevi bek Sekulić, ofanzivci Bošnjak i Janketić, neizvjestan je status Brazilca Alveša, na izlaznim vratima su još neka imena…

Pojačanja su u magli, a trenutno su u fokusu samo mladi igrači. Pitanje je i što će biti sa trenerom Mulalićem, sa kojim tek treba da bude obavljen razgovor. Nije isključeno da prvoligaš sa sjevera dobije novog kormilara.

Uprava Rudara primorana je da smanjuje plate prvotimcima, a ovih dana pokušava makar donekle da normalizuje situaciju, kako bi ekipa u januaru mogla da trenira, te igra mečeve u nastavku šampionata.

Stvari pod Golubinjom pomno prate domaći prvoligaši koji bi u Rudaru mogli da pronađu pojačanja za nastavak sezone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Harmljng
Gost
Harmljng

U slučaju da Sutjeska ili Budućnost osvoje duplu krunu, epitet najtrofejniji klub bi stajao uz njihovo ime. Još realnije je da uzmu po jedan trofej i poravnaju se brojem titula!

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Gasise na svim poljima Tukljanska tvorevina zvana Montenegro,svakog dana u svakom pogledu sve vise i vise se radujem.Jos da ova sirotinja krene kosierima i vilama otimat od ovoh iz LSCG i DPSa bilobi mi srce puno

dragan pv
Gost
dragan pv

LSCG za vazda i blento nezaboravi onu svetu pjesmu Postojace Crna Gora dok je Lovcena i Durmitora,dok je mora kod Bara i Kotora ,dok je sunca i Grahovca. E ova pjesma ce te buditi dok si ziv mucenice.

Send this to a friend