Fudbal San siro odlazi u istoriju

Ruši se kultni stadion

Jedno od najpoznatijih fudbalskih zdanja u svijetu, Đuzepe Meaca (San Siro), biće srušeno nakon što se izgradi novi stadion.

Ministarstvo kulture Italije je saopštilo da nema prepreka da se dom fudbalera Intera i Milana sruši, jer “nema kulturološku vrijednost”.

Gradski rivali su odavno tražili da se sagradi novi zajednički stadion, iako se gradonačelnik Milana Bepe Sala protivio.

On je predlagao da se postojeći stadion renovira, međutim njegov prijedlog je odbijen.

Kako je planirano, od cijelog stadiona ostaće samo jedna tribina kao uspomena, a na mjestu gdje je teren biće izgrađen park i sportski centar za građane.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budalice male
Gost
Budalice male

Greota, hram fudbala. “Nema kulturološku vrijednost”, reče ministarstvo kulture Italije? Nije ni čudo što im zemlja propada sa takvim umovima. Ekonomija im nema rast još od 1999.

Zbunjen
Gost
Zbunjen

Fudbal i kultura? Sta je to tako spojivo da jedan stadion mora da se cuva?

Thor
Gost
Thor

Moram da te ispravim iako si u pravu za kulturolosku vrijednost. Italijanska ekonomija biljezi konstantan pad od uvodjenja evra. Do toda imali su godisnji ekonomski rast od oko 11% i bili su medju najvise rastucim ekonomijama svijeta. Od uvodjenja evra sve je krenulo po zlu. Danas, imaju anemican rast od 0.8% na godisnjem nivou, a kriza izazvana koronavirusom je izazvala… Više »

Prč
Gost
Prč

Kad mogu ovakvi velikani da koriste isti stadion,ne vidim razlog zasto i nasi klubovi ne mogu nesto slicno.umjesto levada ogradjenih zicom napravaviti pristojan stadion dje bi utakmice igrale vise timova.pola prve lige su klubovi iz pg,malo bez veze ali je tako

Send this to a friend