Fudbal

Sa pravim pristupom Kazahstan pada u Podgorici

foto: FSCG

Gruzija i neriješen rezultat u prijateljskom meču bez pravih šansi i golova je arhiviran, skeniran, izvukle su se pouke… I sada se mlada reprezentacija Crne Gore u miru sprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

Sokolići svoj prvi meč grupe 6 igraju pod Goricom protiv Kazahstana (utorak 11. jun, 20.30), a svi u taboru Miodraga Vukotića su optimisti, svjesni da posjeduju kvalitet.

Tako razmišlja i 21-godišnji Lazar Vučićević…

“Pred nama je zahtjevna utakmica, jer je Kazahstan ozbiljna ekipa. Vidjeli smo to protiv Farskih Ostrva, pošto su taj meč riješili u svoju korist sa 1:3. Biće teško, jer Kazahstan dolazi pun samopouzdanja”, jasan je igrač Mladosti iz Lješkopolja, prvaka Druge lige i novog prvoligaša.

Kazahstan je svoj početak u kvalifikacijama za EURO odradio sjajno (Farska Ostrva Kazahstan 1:3, to je bio jedini meč za sada u grupi 6), ali…

“Ukoliko budemo na sto odsto svojih mogućnosti, mislim da ćemo upisati pobjedu. Moramo dobro da se spremimo, a uvjeren sam da će selektor i stručni štab odraditi sve na najbolji način.”

Igra protiv Gruzije ne uliva sigurnost, ali Mikijevi učenici su se malo štedjeli, a na terenu nije bio najjači sastav, već kombinovan.

“Gruzija je bila dobar protivnik uprkos tome što na papiru nije neka ozbiljna reprezentacija. Pokazala je da ima kvalitet, ali mi smo imali par šansi da riješimo meč, ali nismo uspjeli. Definitivno, to je bila dobra provjera za nas”, jasan je Vučićević.

Jedan od najboljih fudbalera Mladosti iz Lješkopolja je po vokaciji desno krilo, ali selektor Vukotić ga je prebacio na desnog beka usljed povreda pojedinih igrača, a poslije Gruzije je javno pohvalio 21-godišnjeg brzanca.

“Deficitni smo na poziciji desnog beka, selektor je odlučio da meni pruži priliku, a mislim da sam korektno odradio posao. Na šefu je da odluči koga će staviti protiv Kazahstana”, rekao je strijelac pet golova na 23 meča u Drugoj ligi.

“Crveni” će se u grupi 6 takmičiti sa Kazahstanom, Farskim Ostrvima, Makedonijom, Izraelom i favoritom Španijom. Devet prvoplasiranih ekipa iz devet kvalifikacionih grupa ide direktno na EP, dok će se dvije najbolje drugoplasirane ekipe plasirati u baraž.

“Mislim da je ovo jedna od najboljih mladih reprezentacija u posljednje vrijeme. Nemamo sada nekog ekstra kvalitetnog igrača iz velikog kluba, ali smo dobri kao cjelina. Nadam se da će nas to odvesti na Evropsko prvenstvo”, jasan je Vučićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabrinuti
Gost
Zabrinuti

Šta kaže Srbija?

Send this to a friend