Fudbal

Sa Srbijom osvojio svijet, a onda zaigrao za Crnu Goru

Iako su mu tek 22 godine, njegov dosadašnji fudbalski put je veoma interesantan. Sa selekcijom Srbije do 20 godina je postao svjetski šampion, dao gol Brazilu u finalu, a onda je nekoliko mjeseci kasnije debitovao za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

Staniša Mandić, fudbaler Čukaričkog, u intervjuu za CdM govori o istorijskom uspjehu na Mundijalitu 2015. godine, debiju za naš nacionalni tim i ciljevima koje je zacrtao u ranoj mladosti.

Rođeni Novljanin bio je jedan od najzaslužnijih za veliko slavlje Srbije na Novom Zelandu. U borbi za titulu savladan je Brazil sa 2:1.

“Svakako da je san svih nas bio da jednog dana osvojimo Svjetsko prvenstvo. Borili smo se i uspjeli, najviše zbog činjenice što smo bili tim u pravom smislu te riječi. Naravno, mnogo je lijep osjećaj dati gol u finalu i to protiv Brazila”, rekao je on.

Mandić posebno ističe selektora te zlatne generacije Veljka Paunovića.

“Veljko je po meni najzaslužniji za postignuti rezultat na Novom Zelandu, zajedno sa ostalim članovima stručnog štaba. Mislim da bez njih ne bi osvojili titulu. Veliko poštovanje imam prema Paunoviću, i uvijek ću imati bez obzira na bilo šta”, kaže Mandić.

Talentovani napadač ne zaboravlja doček u Beogradu, gdje se veliki broj navijača okupio da pozdravi momke koji su se popeli na krov svijeta.

“Doček je bio nadrealan. Preko 60.000 ljudi nas je dočekalo. Ježio sam se sve vrijeme i nisam vjerovao. Jedan od najljepših osjećaja u životu sigurno će biti taj. Trenutak koji se ne može zaboraviti”, kaže on.

Četrdesetak dana kasnije, Mandić je prihvatio poziv FSCG da obuče dres “hrabrih sokola”. Debitovao je 8. septembra u Kišinjevu protiv Moldavije.

“S nestrpljenjem sam iščekivao debi. Mnogo lijep je bio osjećaj debitovati za A selekciju, veliki doživljaj je to bio za mene, jer je svakom fudbaleru san da jednog dana zaigra za najbolji državni tim”, istakao je Mandić.

Staniša je još kao školarac napisao da mu je želja da obuče dres Crvene zvezde i Real Madrida.

“To je moj san od kako sam bio dijete, tako da ću tome uvijek stremiti. Volio bih da jednog dana zaigram za Crvenu zvezdu, pa poslije ko zna” kaže on.

Njegov Herceg Novi je prije svega grad vaterpola, ali Mandića to nije privuklo u djetinjstvu.

“Nisam imao adekvatnu građu da bih počeo sa vaterpolom. Šalim se… Odrastao sam u fudbalskoj porodici tako da nisam nikada razmišljao o nečemu drugom”, napomenuo je on.

22-godišnji špic trenutno branije boje Čukaričkog, a želja za inostranstvom i boljom sredinom nije sporna.

“U Čukaričkom sam zasad i biću tu sve dok se ne pojavi neka ponuda, nikad se ne zna. Volio bih da odem negdje u inostranstvo, ali treba imati strpljenja i čekati šansu”, zaključio je Mandić.

Send this to a friend