Fudbal

Salahove kopačke biće izložene u Britanskom muzeju

Mohamed Salah, sjajni fudbaler reprezentacije Egipta i Liverpula, uskoro će se moći pohvaliti sopstvenim eksponatom koji će biti izložen u egipatskoj kolekciji u Britanskom muzeju u Londonu.

Salah je bio impresivan ove sezone u kojoj je do sada postigao 44 gola u svim takmičenjima. Od toga čak 32 je dao u Premijer ligi Engleske čime je postavio novi rekord po broju pogodaka, te srušio prethodni koji su sa po 31 držali Alan Širer i Luis Suarez.

U Britanskom muzeju biće izložene njegove kopačke u kojima će igrati finale Lige šampiona 26. maja u Kijevu protiv Real Madrida.

“Kopačke pričaju priču o modernoj egipatskoj ikoni koja nastupa u Velikoj Britaniji sa stvarnim globalnim uticajem. Ova akvizicija zasniva se na našem najnovijem projektu u kojem ćemo kupovati predmete koji govore o svakodnevnom životu Egipta u 20. i 21. vijeku“, kazao je za britanske medije muzejski izlagač Nil Spenser.

Salah je, osim sjajnih igara u Liverpulu, imao i ključnu ulogu u reprezentaciji Egipta koja je uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put nakon 38 godina.

“Faraoni“ će na Mundijalu igrati u grupi “A“ sa domaćinom, te selekcijama Saudijske Arabije i Urugvaja.

Send this to a friend