Fudbal Selektor Kosova optimista pred meč sa Crnom Gorom

Šalan: Vjerujemo da kroz kvalifikacije možemo da ispunimo san

Put Kosova ka Evropskom prvenstvu zakomplikovala je iznenađujuća pobjeda direktnog konkurenta Češka je u Pragu slavila protiv Engleske i učvrstila se na drugom mjestu u grupi A.

Kosovo ima utakmicu manje i ukoliko večeras savlada Crnu Goru biće na bod od pozicije koja vodi na veliko takmičenje.

“Imamo i šansu preko Lige nacija, ali trenutno igramo kvalifikacije i vjerujem da preko ovog takmičenja možemo da ostvarimo san. Ne osvrćemo se na ostale rezultate, bavimo se sobom. Naše je da pružimo maksimum i uradimo sve da savladamo Crnu Goru. Na kraju ćemo gledati tabelu, ako ne uspijemo, čekamo sljedeću priliku kroz Ligu nacija”, rekao je Šalan.

U Prištini je euforija malo opala, nakon što je Češka osvojila tri boda protiv izrazitog favorita grupe, ali očekuje se da stadion Fadilj Vokri bude pun.

Javnost očekuje trijumf protiv “hrabrih sokola”.

“Volim pritisak, to je ponekad dobra stvar, a imamo i neke igrače koji vole tu tenziju oko rezultata, igru pod imperativom pobjede. Imamo dobar tim i trudimo se da iz njega izvučemo maksimum. Samo treba da uradimo ono što najbolje znamo”, kazao je Šalan.

Pod znakom pitanja je bio jedan od najboljih fudbalera Kosova Miljot Rašica, koji je juče otklonio dilemu oko povrede igraće protiv Crne Gore.

“Skoro sam 100 odsto siguran da ću biti spreman za večerašnji meč. Trenirao sam par dana individualno, oporavio sam se, želim i mogu da igram. Znamo da to neće biti laka utakmica, ali nadam se najboljem. Kod kuće imamo odličnu podršku sa tribina, a nadam se da ćemo se držati plana i taktike koju imamo. Svi vjerujemo u pobjedu koja nam je neophodna”, zaključio je Rašica, vezista Verdera iz Bremena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ne ne ne. Vi se nadajte. Mi Crnogorci imamo inat. Sad ovaki osakaceni, izdati i bez sanse za euro, odolicemo i pobjediti. – Zbog sebe. A i vama da spustimo loptu. Da nije bilo namestaljke u Bugarskoj i ovo sa Servima u naseme savezu, nebi se nadali. Ali ovako sve se okrenulo protiv nas!!! Igeamo za cast i ponos.

Send this to a friend