Fudbal

Šampion čeka tradicionalno neugodnog rivala

Nakon uspješnog otvaranja sezone i pobjede nad Lovćenom, u taboru Sutjeske spremali su se za premijerni meč ove godine pred svojim navijačima. Petrovac je “plavo-bijelima” tradicionalno neugodan rival, protiv njih su gubili bodove i kad su se najmanje nadali, a to je jedan od razloga za maksimalnu opreznost.

Istina, šef stručnog štaba Nikola Rakojević smatra da je to meč kao i svi ostali, od svojih igrača traži odgovoran odnos i maksimlno požrtvovanje bilo sa kim da igraju.

“Ponavljam, jednako nam je važan svaki meč. Od svakoga se može izgubiti i igrajući sa bilo kim možemo osvojiti sva tri boda. Naravno, želimo pobjedu, ali to moramo pokazati od početka meča, ne kalkulišući. Petrovac ima iskusne fudbalere koji dugo igraju u našoj ligi i znaju kako se osvajaju bodovi. Uostalom, nijesu slučajno u gornjem dijelu tabele i to što imaju za sobom osam pobjeda govori da su kvalitetan tim, da imaju dobrog trenera”, kaže trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Petrovac na megdan šampionu ide nakon što je na premijeri odigrao neriješeno sa Grbljem u meču sa šest pogodaka.

“Nijesmo zadovoljni tim bodom jer smo bili mnogo bolji i konkretniji rival, ali Grbalj je individualnim kvalitetima iskoristio naš mali pad u igri. Mislim da je slađi bod pripao njima, ali važno nam je da smo prikazali dobru igru koja nam daje za pravo da vjerujemo da ćemo biti sve bolji i ukoliko tako nastavimo siguran sam da možemo svakog da pobijedimo”, rekao je Miloš Kalezić.

Sutjeska i Petrovac igraće od 14 sati.

Send this to a friend