Fudbal

Šampion želi da nastavi, plavi traže osvetu

Šampion je gost nauvijek nezgodnom stadionu pod Golubinjom, najglasniji izazivač ima neka neraščišćena posla sa “starim” iz prijestonice, dok se na Starom aerodromu uz TV prenos na Areni sport 1 igra utakmica za treće mjesto na tabeli…

Sutjeska je okrenula cijeli krug u prvenstvu bez poraza, ali u Pljevljima je na teškom ispitu čeka je Rudar (subota, 14.00) kome su bodovi neophodni u borbi za opstanak.

“Svjesni smo naših kvaliteta, tako da želimo trijumf. Rezultatski smo startovali dobro, ali nismo pokazali igru koja nas je krasila u prvoj dijelu sezone i na pripremama”, rekao nam je golman i kapiten prvaka, Vladan Giljen, koji je sa drugovima u uvodna dva proljeća potpisao preokret.

“Uvijek krećemo iz grča. Imamo veliki respekt prema protivnicima ko god da je, a mislim da nas to koči malo. Međutim, pokažemo karakter i da smo dobar tim kada preokrenemo. Nadam se da ćemo u Pljevljima nastaviti pobjednički niz”, jasan je Giljen.

Motiv lomi Lovćen

Vječiti rival Budućnost i najveći protivnik u borbi za titulu pod Goricom igra protiv Lovćena (subota, 14.00) tima koji je tokom jeseni “ukrao” četiri boda “plavima”, jer su oba meča završena rezultatom 0:0.

“Lovćen nam je dužnik, ali to ne znači da u meč ulazimo osvetnički. Protivnik je iskusan, ima dobre pojedince u sastavu, ne smijemo ni da pomislimo da ih potcijenimo. Ako u utakmicu uđemo agresivno, sa puno motiva, ubijeđen sam da možemo do treće pobjede zaredom”, rekao je trener Budućnosti Branko Brnović, na čije se riječi nadovezao Miloš Mijić, koji je izrastao u lidera “plavih”.

“Dobro smo otvorili sezonu, zadovoljan sam svojom igrom, ali to je zasluga cijele ekipe. Lovćen je dobar tim, ali ako budemo pravi i ako na vrijeme otvorimo utakmicu, mislim da nećemo imati problema”, jasan je odlični vezista.

Za treće mjesto

A na Starom aerodromu pred TV kamerama, tabela kaže da se igra okršaj za treće mjesto Titograd dočekuje Zetu (subota, 13.00, Arena sport 1), a oba tima žele da zaborave na poraze iz prethodnog lcola.

Želimo pobjedu, koja bi bila najbolji način da se oporavimo od poraza u podgoričkom derbiju”, rekao je trener romantičara Edis Mulalić, koji respektuje vukove”.

Imaćemo veoma težak zadatak, jer je Zeta jedna od najboljih ekipa u ligi. Ipak, želimo pobjedu i vjerujemo u nju. Imamo dobru ekipu, koja je svakim danom sve jača”, podvukao je Mulalić.

Petrovac na svom stadionu ne bi trebao da ima problema protiv Mornara u malom primorskoj derbiju (subota, 14.00), dok uzbudljivosti neće nedostajati u Danilovgradu, gdje Iskra dočekuje Grbalj (subota, 14.00).

Send this to a friend