Fudbal Danilovgrađani u odličnoj formi

San postaje java: Iskra na putu ka Evropi

foto: FK Iskra

Kada je sudija Kaluđerović označio kraj utakmice Iskra – Zeta, sa krovova obližnjih zgrada u neposrednoj blizini stadiona ,,Braće Velašević“ zaorilo se ,,Evropa, Evropa…“.

Vjerni navijači, s obzirom da zbog mjera NKT-a nijesu mogli sa tribina bodriti svoje miljenike, su i na ovaj način pokazali veliku ljubav prema Iskri, vjekovnom sportskom simbolu grada. Ako tome dodamo interesantan podatak da je uoči susreta nekadašnji golgeter ,,crveno-bijelih“ Goran Perović, a sada trener mlađih selekcija, prognozirao da će izabranici Aleksandra Nedovića slaviti 3:1, onda rezultat ovog veoma važnog meča za obje ekipe dobija još veću dimenziju.

“Sanjao sam da ću kao nekada i ja istrčati na teren, vjerovatno opterećen željom da u direktnom okršaju sa Golubovčanima riješimo dilemu trećeg mjesta. To se baš dogodilo na javi i mojoj sreći nema kraja”, sa neskrivenim zadovoljstvom rekao je za Arenu popularni Silenci.

I upravo njegove riječi potvrđuju komentare iskrenih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu u gradu na Zeti da je Iskra zaslužila plasman na međunarodnu scenu. Naime, ako u završnici prvenstva Iskra na kapitulaciju primora renomirane protivnike kao što su Budućnost, Sutjeska i Zeta, onda nema dileme da su Danilovgrađani zavrijedili jedno mjesto na pobjedničkom postolju. Bronza je već oko vrata ambicioznih mladića, mada nije isključeno da se ovaj dobro ukomponovani sastav uključi i u borbu za titulu vicešampiona.

“Iako imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratioce, mi ćemo i preostalih pet utakmica odigrati u istom ritmu i sa onom strategijom koja nam je donosila odlične rezultate u dosadašnjem toku šampionata. U dobroj smo formi i nema razloga da ne održimo taj kontinuitet do kraja. Ipak, najvažnije je da smo fizički i psihički spremni, što smo pokazali u presudnim momentima, a naročito u drugim poluvremenima protiv pomenutih rivala. To znači da imamo stav i karakter one ekipe koja teži najvećim dometima i koja uspješno parira i pobjeđuje najbolje u ligi. Takođe, forma igrača je u usponu i svi su željni dokazivanja. Čestitam im na profesionalnom odnosu prema igri i klubu”,  nije štedio komplimente Nedović na račun velikog zalaganja i borbenosti prvotimaca.

Za njega finiš prvenstva predstavlja početak priprema za narednu sezonu i naravno nastup Iskre mimo granica naše zemlje.

” Idemo redom i po utvrđenom planu i programu. Tek predstoje teška iskušenja i kući i na strani. Sve što smo do sada postigli u državnim takmičenjima treba da motiviše sve strukture našeg kolektiva praktično od ekonoma do predsjednika, da istrajemo u novim izazovima na domaćoj i međunarodnoj sceni”, zaključio je Nedović.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Logicno mora kad je ovaj sponzor

Send this to a friend