Fudbal

Sanja se istorijski rezultat

Suduva sanja istorijski uspjeh i plasman u grupnu fazu Lige Evrope. A jedan od glavnih pokretača kluba iz Marijampolea je 24-godišnji Crnogorac Jovan Čađenović.

Defanzivni vezista šampiona Litvanije se nada uspjehu protiv Ferencvaroša u plej ofu, posebno nakon što je Suduva prethodne dvije godine zaustavljana baš na posljednjoj stepenici od Ludogoreca i Seltika.

Vjeruje da će da bude treća sreća!

“Treći put smo u plejofu zaredom, a to je veliki uspjeh za litvanski fudbal. Atmosfera je odlična, naročito nakon što smo eliminisali Makabi iz Tel Aviva u prošlom kolu kvalifikacija (dvije pobjede po 2:1)”, rekao je rođeni Cetinjanin za Dnevne novine, a onda se osvrnuo na Ferencvaroš – prvi meč je u četvrtak u Litvaniji, revanš je 29. avgusta u Budimpešti.

“Izraelci su bili favoriti, tako da nismo bez šansi protiv Ferencvaroša. Mislim da je Makabi kvalitetniji od Mađara, tako da ćemo da damo sve od sebe i svi vjerujemo da možemo da ispišemo istoriju”, dodao je Čađenović, koji preskače prvu utakmicu zbog kartona.

Srećan sam u Suduvi

Čađenović je prošle godine stigao u Suduvu i odmah je ugrabio mjesto u startnih 11 postao je nezamjenjiv na sredini terena zbog defanzivnih i motoričkih karakteristika i konstatnog ponavljanja.

“Osjećam se sjajno u Suduvi. Sve je na visokom nivou, od organizacije do finansijskog aspekta, tako da mogu da se fokusiram samo na teren”, govori nam 184 centimetra visoki vezista, koji je za 51-godišnjaka iz Marijampoela upisao 31 meč…

“Prezadovoljan sam igrama do sada, ali težim da iz dana u dan napredujem. Prošle godine sam osvojio titulu, sa ekipom stigao do plej ofa protiv Seltika sa kojim smo igrali 1:1 kod kuće. Sada smo opet u plej ofu i jurimo novu titulu u prvenstvu”.

A kakav je fudbal u Litvaniji? A liga je u toku, Žalgiris poslije 20 kola ima 49 bodova, Suduva dvije utakmice manje i
četiri boda manje…

“Fudbal je na nekom prosječnom nivou, infrastruktura i navijači takođe, ali se kao klub trudimo da ga prezentujemo u Evropi što bolje. Samim tim želimo da dignemo nivo fudbala u zemlji”, jasan je Čađenović.

Ne žalim ni za čim

Kada je dobio ponudu Suduve prije tačno godinu dana nije mnogo razmišljao. Drugi bi pomislili da je to korak unazad. Ne i Jovan…

“Poslije sezone u Borcu iz Čačka sam imao nekoliko ponuda, ali je najkonkretnija bila iz Suduve. Najviše me privuklo igranje u Evropi i borba za titulu. Te dvije stvari su presudile u mom izboru, a ispostavilo se da nisam pogriješio i da sam napravio pravi potez”, rekao nam je bivši kadetski i omladinski reprezentativac Crne Gore…

“Iz dana u dan sam sve više uvjeren da je to bio pravi potez, jer dobre igre u Evropi i titula ne mogu da prođu nezapaženo. Sve to ide u korist mladog igrača, nadam se da ću to iskoristiti maksimalno”.

Rođen je na Cetinju, prošao je omladinsku školu Partizana gdje je bio kapiten, igrao je u Teleoptiku kao kapiten, potpisao profesionalni ugovor sa “crno bijelima”, ali debi nije dočekao. Kalio se u Bežaniji, Zemunu, Borcu iz Čačka…

“Partizan me dvije godine slao na pozajmice, nije mi dao šansu, tako da sam odlučio da raskinem ugovor i krenem nekim svojim putem. Ni za čim ne žalim, jer sve što je bilo do mene uvijek sam odrađivao. Naravno, postoji neka žal što nisam debitovao za Partizan i što nisam ostao tamo, ali ne igra se fudbal samo u Partizanu. Svako ima svoj put, a ne bih ništa mijenjao”.

Hadžibegić ga gledao: Nadam se pozivu

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je navodno gledao Jovana Čađenovića u trijumfu Suduve nad Makabijem (2:1) prethodne nedjelje, spisak za utakmice sa Mađarskom (5. septembar) i Češkom (10. septembar) će brzo, a vezista se nada pozivu…

“Iskreno, poslije mojih izdanja u Evropi nadam se da će uslijediti poziv selektora Hadžibegića. To bi bila velika čast za mene”, kratak i jasan je bio 24-godišnji fudbaler.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Serdar
Gost
Serdar

Treba mu dati sansu igrac je top klasa mi boljeg nemamo.

Send this to a friend