Fudbal Budućnost priželjkuje plasman u plej-of

Sarajevo je u boljoj formi od Astane, ali težimo nečem većem

Budućnost puna samopouzdanja leti za Sarajevo na utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (četvrtak, 20.00) “plavi” će danas čarter letom sa aerodroma u Golubovcima poletjeti prije podne, a nakon nešto više od pola sata će stići u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Međutim, učenici Mladena Milinkovića neće igrati na sarajevskom Koševu, već u Zenici na Bilinom polju, gdje će i trenirati večeras u terminu utakmice.

Iskusni 52-godišnji Lozničanin je optimista pred okršaj sa “bordo timom”, ali izuzetno poštuje prvaka Bosne i Hercegovine…

“Mnogo više ljudi sada vjeruje u Budućnost nakon što smo prošli jednu kvalitetnu ekipu Astane. Međutim, pokušavamo momke da oslobodimo euforije, da ih držimo na zemlji kako bi bili maksimalno koncentrisani. Samo koncentrisani sto odsto na utakmicu možemo da napravimo još jedan dobar rezultat”, rekao je Milinković.

Obećavam maksimum

Trener Budućnosti je više puta na jučerašnjoj konferenciji za medije ponovio da je “Sarajevo dobar tim”…

“To ne govorim iz kurtoazije. To je tim koji se nalazi u sjajnoj formi i tim koji želi da se domogne plej-ofa Lige Evrope, ali i grupne faze. Međutim, obećavam da će moji igrači dati maksimum i da će pokušati da obraduju sve ljude koji vole Budućnost. Prolaz dalje bi mnogo značio za sve nas, za klub, ali i za crnogorski fudbal”, jasan je Milinković.

A pored “bordo tima”, koji je od starta sezone odigrao 10 utakmica i upisao sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz, Milinković izuzetno cijeni svog kolegu Vinka Marinovića…

“Odličan je trener, imao je odličnu karijeru, zna da utiče na ekipu da ne poleti. Naravno, Sarajevo ima svoje vrline i mane, igrači su upoznati sa svim, ali nekada možete da vidite mane, ali ako ih ne iskoristite onda je to mrtvo slovo na papiru”, rekao je trener “plavih”. “Nadam se da će naši igrači uraditi sve što je u njihovoj moći da obezbijede plasman u naredno kolo. Za 90, 120 minuta ili poslije penala to za nas nije bitno.”

Apetiti porasli, ali…

Apetiti su porasli nakon što je Budućnost eliminisala superbogatu kazahstansku Astanu…

“Kada napravite nešto u životu, ne trebate da se zadovoljite tim. Uvijek treba težiti nečem većem. Mi smo pred utakmicu sa Astanom imali osjećaj da možemo da prođemo. Sada imamo ogromnu volju i želju, ali Sarajevo se nalazi u boljoj formi nego Astana”, poručio je Milinković.

A optimista je i heroj “plavih” iz Almatija vezista Vasilije Terzić…

“Sarajevo je odlična ekipa, ali uz disciplinovanu igru i ukoliko ponovimo pristup kao protiv Astane, možemo do još jednog uspjeha u Evropi. Nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata kako bismo obradovali sve naše navijače”, rekao je 21-godišnji vezista, koji razmišlja timski.

“Najbitnije je da odigramo kao tim, a ko će biti pojedinac koji će iskočiti to je najmanje bitno. Najvažnije je da mi prođemo dalje. Važnu ulogu bi mogla da odigra sredina terena, čini mi se da će proći dalje onaj ko se tu bolje snađe. Nadam se da ćemo to biti mi”, poručio je mladi reprezentativac Crne Gore.

Send this to a friend