Fudbal

Sautempton ne da jednog od najboljih igrača

Ralf Kruger, predsjednik Sautemptona, tvrdi da je njegov klub u situaciji da može odbiti bilo koju ponudu za svoje igrače, pa čak i onu od 60 miliona funti (oko 70 miliona eura) za njihovog najboljeg fudbalera i kapitena Holanđanina Virdžila van Dajka.

U proteklih nekoliko sezona “sveci” su prodali niz sjajnih igrača kao što su Luk Šo, Dejan Lovren, Adam Lalana, Sadio Mane, Natanijel Klajn, Kalum Čejmbers, Viktor Wanjama, Morgan Šnajderlin, pa čak i menadžera Mauricija Pokettina. No, pred ovo ljeto Kruger je odlučan u namjeri da zadrži cijeli tim na okupu.

“Možemo odbiti svaku ponudu, pa i onu od 60 miliona funti za Van Dajka. Nalazimo se u ljetu 2017. godine i imamo 18 vrhunskih igrača koji mogu igrati Premijer ligu, a koji su vezani ugovorom tri ili četiri godine. Dakle, 18 igrača sa ugovorima dužim od tri godine, daje nam kontrolu pred ljetni prelazni rok po prvi put od kada sam došao”, kazao je Kruger za britanske medije i dodao:

“Odlučićemo da li neko ide, kao i da li neko dolazi, u najboljem interesu kluba. Pri tome treba uzeti u obzir činjenicu da ne moramo prodavati bilo kojeg igrača. Mislim da ulazimo u novu eru Fudbalskog kluba Sautempton, nakon tri i po godine izgradnje ovih ‘temelja’, u kojima imamo više od 25 fudbalera koji mogu igrati na nivou Premijer lige.”

Sjajni 25-godišnji defanzivac Van Dajk jedan je od najtraženijih fudbalera na ostrvu, a do takvog statusa došao je zahvaljujući odličnim nastupima za Sautempton. Od dolaska u klub 2015. godine iz škotskog Seltika odigrao je 68 takmičarskih utakmica i postigao sedam golova. U dresu Holandije nastupio je 12 puta.

Send this to a friend