Fudbal

Savić fudbaler godine, Lončar i Peco najbolji u Crnoj Gori

Stefan Savić je fudbaler godine u izboru Fudbalskog saveza Crne Gore.

Štoper crnogorske reprezentacije imao je sjajnu godinu u kojoj je osvojio titulu u Ligi Evrope, Superkup Evrope i bio je drugi u španskoj Primeri.

Za odličnog defanzivca ovo je treće priznanje za igrača godine jer je i u prethodne dvije godine bio najbolji. Rekorder je sa sedam nagrada Mirko Vučinić, dvije ima Stevan Jovetić, dok je jednom laureat bio Marko Baša.

“To nije samo još jedna nagrada, ne čini je zlatna kruna, već osjećaj pripadnosti državi i narodu, sa čijom zastavom i grbom u srcu nastupam na svakoj utakmici u svijetu. Nagrada je podstrek da nastavim pobjedničkim stazama da dres reprezentacije, moju poriodicu i Savez predstavljam na najboljem svjetlu”, kazao je Savić u video poruci.

Stefan Mugoša je bio drugi u izboru, dok su treće mjesto podijelili Stevan Jovetić i Marko Vešović.

Stefan Lončar (foto: FSCG)

Fudbaler godine u domaćem prvenstvu je Stefan Lončar koji je dobio četiri boda više od Igora Vujačića. Sjajna godina za Lončara koji je debitovao i za A reprezentaciju i bio jedan od najvažnijih igrača Sutjeske u osvajanju titule prvaka Crne Gore.

Trener godine je očekivano Nikola Rakojević. Popularni Peco je osvojio titulu sa ekipom Sutjeske pa dileme nije bilo.

foto: FSCG

Nagrade za perspektivne igrače otišle su u ruke Lazara Carevića iz Barselone, Stefana Vukčevića igrača Budućnosti, kao i Nikole Krstovića, ofanzivca Zete.

Godinu na futsal sceni obilježio je Milovan Drašković iz Titograda.

Fudbalski savez nagradio je i reprezentativce, bivše i sadašnje, koji su odigrali najmanje 25 utakmica. Nagrade su pripale Branku Boškoviću, Stefanu Mugoši, Nikoli Vukčeviću i Marku Simiću.

foto: FSCG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milicapg
Gost
milicapg

a sto je to Jovetic postigao majke ti! samo amater liga!

Darko
Gost
Darko

Peco Doktor za ove cobane !!

Send this to a friend