Fudbal

Savićević: Sjajan rezultat fudbalerki, nadam se da će to ubuduće prepoznati i mediji

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ne krije da je ponosan nakon sjajnog rezultata kadetkinja, koje su ubjedljivo prošle prvi turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pobjedama nad Albanijom 8:1 i Azerbejdžanom 6:0 pokazale su kvalitet i najavile visoke domete u budućnosti.

“Čestitam fudbalerkama na sjajnom rezultatu. Nadam se da će vam ovo biti podstrek da trenirate bolje i jače, kao i da se predanije bavite ovim pozivom. Ni ja nisam vaših godina sanjao da ću napraviti sjajnu karijeru, ali me vodila ljubav prema lopti, kao što vodi vas. Rukovodstvo FSCG je zadovoljno otkako je Mirko Marić preuzeo ženske selekcije jer su se rezultati poboljšali. Nadam se da ćemo uskori imati povod za proslavu i kada je seniorska reprezentacija u pitanju”, rekao je Savićević.

“Nagradićemo fudbalerke za ovaj uspjeh. Na taj način želimo da ih stimulišemo za dalje. Nadam se da ćete za nekoliko godina biti okosnica A selekcije”, istakao je Savićević.

Vjeruje i da će fudbalerke imati više prostora u medijima nego što je to bio slučaj do sada.

“Nadam se da će i mediji poslije ovog današnjeg skupa malo više pažnje obraćati ženskom fudbalu. Mislim da je u našim medijima ženski fudbal malo zapostavljen. Fudbalski savez će se sa nekim medijima u budućnosti truditi da nakon ovog rezultata više djevojčica počne da se bavi fudbalom”.

Naša selekcija je u dvije utakmice na turniru u Albaniji postigla čak 14 golova i time osvojila prvo mjesto u grupi 6 Lige B, što joj donosi nastup u narednoj fazi kvalifikacija, gdje će se na mini turniru sastati sa reprezentacijama iz Lige A.

Plasman na završnicu Evropskog prvenstva izboriće prvoplasirane ekipe tih grupa, dok će posljednjeplasirani timovi igrati u Ligi B u sljedećem izdanju kvalifikacija.

Send this to a friend