Fudbal

Slovenija šansa za prvu pobjedu

Ništa od iznenađenja, mlada reprezentacija Crne Gore izgubila je od Francuske u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon rezultata na poluvremenu, kada su ,,sokolići“ vodili sa 1:0, pojavila se realna nada da naš tim može do povoljnog rezultata.

Ipak, ,,trikolori“ su u nastavku opravdali ulogu velikog favorita i preokretom osvojili tri boda.

“Francuska je najbolja ekipa u grupi i za nas je u ovom momentu bila najteži mogući protivnik. Imali smo problema u pripremi utakmice, ali smo se dobro rezultatski držali. Uspjeli smo prvi da damo gol i pokušali u nastavku da se odbranimo. Ipak, kvalitet domaćina je došao do izražaja, stiglo je izjednačenje, a to je dalo dodatni motiv Francuskoj. Nijesmo izdržali pritisak i primili smo još jedan pogodak kojim smo izgubili meč. Nikada nijesam zadovoljan nakon poraza, ali pokazali smo neke dobre stvari protiv ovako jakog rivala.” – rekao je selektor Mojaš Radonjić.

Francuska je od starta imala inicijativu, nekoliko sanši i promašaja, ali i jednu grešku u fazi odbrane.

Crna Gora je uoči samog odlaska na odmor kaznila kiks defanzivca domaćina, kada je Skenderović presjekao povratnu loptu i rutinski poentirao za vodstvo.

„Sokolići” su u drugom dijelu stali u defanzivni blok, dok su ,,trikolori“ krenuli na sve ili ništa. Totalna ofanziva domaćina donijela je izjednačenje u 66. minutu kada je Terije novim pogotkom u kvalifikacijama potvrdio top formu. Nepunih deset minuta kasnije, preokret je režirao Muse.

Naš mlađi državni tim ima bod nakon dva kola, ali i šansu da već u ponedjeljak popravi saldo.

“Slovenci sigurno nijesu na nivou Francuske i sa njima možemo da igramo. Savladali smo ih jednom ove godine, na turniru Lobanovski rezultatom 3:2. Ipak, to ništa ne znači jer nas očekuje potpuno drugačija utakmica. Ono što će biti problem, računajući trenutnu formu igača i činjenicu da ne igraju previše u svojim klubovima, je kratak period između dva susreta. Međutim, moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u Podgorici i na taj način ostanemo konkurentni u daljem toku kvalifikacija.” – zaključio je Radonjić.

Mlada selekcija Crne Gore juče je doputovala u Podgoricu, a danas nastavlja pripreme za utakmicu sa Slovenijom (trening u 16 h na kampu FSCG) koja se igra 9. oktobra u 17 i 30 časova, na gradskom stadionu pod Goricom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sprdnja
Gost
sprdnja

Ista slika, isti rezultati… Što reći: Mojaš Radonjić…

Send this to a friend