Fudbal Jedva čekaju nastavak sezone

Snaga Titograda je mladost

OFK Titograd je ljeta 2013. oduševio Crnu Goru predstavama u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dvije godine kasnije je osvojio Kup, 2016. se okitio titulom prvaka i ušao u odabrano društvo, a 2018. je ponovo u klupske prostorije stavio trofej masovnijeg takmičenja…

A aktuelna sezona u Telekom 1. CFL koja će se nastaviti u subotu je najteža za “romantičare” u posljednjih osam godina pred “novi početak” proljeća postoji samo jedan cilj opstanak u ligi, po mogućnosti bez baraža.

“Iskreno, niko od nas nije navikao na ovoliku pauzu. Tokom izolacije smo radili po programu, a na pripreme smo se vratili u koliko-toliko dobrom fizičkom stanju. Međutim, svi smo jedva čekali nastavak lige i uželjeli smo se fudbala. Na nama je da radimo vrijedno i pametno kako bismo ostvarili dobre rezultate”, poručio je univerzalac Titograda Ivan Novović.

“Romantičari” nakon odigrana 23 kola imaju 23 boda, nalaze se na devetoj poziciji, a isti broj bodova ima i Petrovac koji se nalazi u baraž zoni. A upravo će ta dva tima igrati u subotu pod Malim brdom (20.00).

“Biće veoma teško. Gust raspored je ono što svi očekujemo. Takođe, očekujem žestoke okršaje sa svim ekipama. Ljeto samo što nije stiglo, napolju je veoma vruće i sve je teže za rad, sve se ekipe spremaju podjednako i samo će najizdržljivije ostvariti rezultat”, rekao je Mileta Radulović, trener golmana u taboru kluba sa Starog aerodroma.

Titograd je ostavio slab utisak u premijerna četiri kola proljeća (remi, tri poraza), a mnogi su to pripisali mladosti, jer su “crveni” tokom zime drastično podmladili ekipu i to može da im predstavlja manu u borbi za opstanak. Svi ostali timovi su znatno iskusniji.

“Vjerujem u povoljan rezultat. Vjerujem da ćemo takmičarski moći da se nosimo sa najvećim ekipama u ligi. Naša prednost je mladost i energija koju ona nosi”, poručio je Radulović.

Send this to a friend