Fudbal

Šokantna ispovijest fudbalera o torturi u Napoliju

Džonatan de Guzman tvrdi da je imao ogromne probleme dok je igrao u Napliju.

Fudbaler Ajntrahta kaže da su mu u Italiji umalo uništili karijeru, a po njegovoj priči proživljavao je pravu torturu.

Problem je nastao zbog povrede koja je onemogućila Guzmana da pruža maksimum. U Napoliju nijesu vjerovali da je povrijeđen ni klupski doktor mu nije vjerovao, pa je kaže i sam počeo da sumnja da ima psiholoških problema.

Želio je da ode iz Napolija, rekli su mu iz kluba da ide, ali je uz dogovor sa agentima odlučio da dok se ne oporavi ostane u Napulju.

To je razbijesnilo sportskog direktora Kristijana Đuntolija.

“Bio sam u svlačionici, pozvao me je kao ‘go*no’ da se gubim u dnevni boravak igrača. Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludio sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Kamilo Zuniga uletio i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući”, priča De Guzman.

Nakon toga su iz Napolija odlučili da ga na prodaju, ali da neće sigurno dobiti šansu uz poruku da je za njih mrtav.

Tako je povrijeđen i bez šansi da trenira pošao u SAD po mišljenje drugo ljekara koji je rekao da ima herniju i predložio je operaciju.

Sa tim se klupski ljekar nije složio i opet nije dao dozvolu za operaciju. Uslijedio je produžetak agonije i nakon pozajmice Karpiju konačno operacija u Minhenu, nakon koje se konačno oporavio.

“Napoli je bio mračno poglavlje i hoću da to ostavim iza sebe ovim razgovorom. Mnogo volim ovu igru, inače ne bih trčao okolo šest mjeseci praznim trening centrom sa 28 godina. Ima igrača koji se potpuno slome. Spolja ne vidite šta se dešava, a igrač koji ne igra, nikoga ne interesuje. Klubovi imaju svoj način na koji komuniciraju sa igračem i sada je moj red”, zaključio je De Guzman.

On je za tri godine odigrao 36 utakmica za Napoli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Sport je izgubio vezu sa prvobitnim ciljem ,,u zdravom tijelu zdrav duh”. Igrači prečesto umiru od srčanih udara na treningu ili utakmici. To i mi tražimo od njih, jer tražimo da igraju i trče svih 90 minuta, a to ne mogu bez prejakih treninga. Profesionalni sport je izgubio bilo kakav smisao i postao ludilo, u kojem sportisti umiru prije tridesete,… Više »

Send this to a friend