Fudbal Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Sokolići protiv BiH otvaraju novi ciklus: Biće teško, ali želimo pobjedu

foto: FSCG

Paralelno sa A selekcijom, takmičarski ciklus započinje i crnogorska mlada reprezentacija.

Doduše, sa mnogo više problema – selektor Miodrag Vukotić nije mogao da priprema ekipu za sjutrašnju premijeru protiv BiH na DG areni (18h), niti da računa na pomoć najbližeg asistenta Vladana Tomića, budući da su obojica u samoizolaciji jer su zaraženi korona virusom.

,,Sokoliće“ je privremeno preuzeo kormilar omladinske selekcije Slobodan Kepo Drašković koji će biti na klupi za prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Sigurno da nas očekuje jedna jako teška utakmica. Skautirali smo protivnika i kao što smo vidjeli kroz tu analizu – riječ je o timu koji posjeduju dobre i loše stvari. Ipak, mogu slobodno reći da imaju više dobrih stvari. Ponavljam, neće biti lako, ali nadam se pozitivnom ishodu – rekao je Drašković na brifingu u hotelu Podgorica.

Kako ste se snašli u novom izazovu?

– Nova uloga za mene. Za svakog trenera postoji neki novi izazov. Igrači su me prihvatili odlično, mislim da sam se snašao dobro sa njima i da ćemo zajedno odraditi ovu utakmicu i naprvaiti dobar rezultat – odgovorio je Drašković.

Mlada selekcija želi puno više od prošlog takmičarskog ciklusa koji je završila neslavno – kao posljednja u grupi.

– Falilo je sreće, nije bilo dobrih igara, na kraju nije sve ispalo kako je trebalo da bude zbog više okolnosti. Ali, nadam se da će se u ovom novom ciklusu sve to vratiti i da će ova selekcija napraviti bolje rezultate nego prethodna. Imamo ambicije da napravimo što veći uspjeh, mada će krajnji ishod zavisiti od dosta segmeneta – smatra Drašković.

Kakva je kadrovska situacija sa igračima?

– Nema problema što se tiče sastava. Svi igrači koji su pozvani su tu. Zdravi su i spremni za utakmicu – poručio je Drašković.

Kakav je plan za utakmicu sa BiH?

– Težićemo da kroz pas igru dođemo do povoljnog rezultata. To je naš cilj. Vidjećemo koliko će nam protivnik to dozvoliti, ali na nama je da uradimo sve što možemo. Prošli put smo imali jako loš start, upravo zbog toga jer je prevagnula želja za golovima i na kraju nijesmo dobili neke utakmice koje smo trebali da dobijemo. Cijeli ciklus je potom pošao u drugom smjeru. Nadam se da će ovoga puta sve biti mnogo pozitinije – zaključio je Drašković.

Send this to a friend