Fudbal VLADAN GILJEN UVJEREN U LIJEPE PROLJEĆNE DANE KRAJ BISTRICE

Spreman za nove izazove

foto: dan.co.me

Sutjeskine pripreme su poput uspona neke popularne biciklističke trke. Nikšićani nisu puno izgubili pi pitanju fizičke pripremljenosti, jer su trenirali tokom zimskog odmora. Kapiten i golman Vladan Giljen vjeruje da će ekipa izgledati bolje u drugom djelu sezone.

“Po prirodi sam optimista, a mislim da postoji realna podloga da u proljećnom dijelu sezone izgledamo bolje. Svoj optimizam temeljim i na činjenici da ćemo sa Miljanom Radovićem odraditi kompletne pripreme. Podsjetiću da je Radović preuzeo kormilo Sutjeske u finišu jesenjeg dijela sezone. Uvjeren sam da za nas u drugom djelu sezone neće biti zime”, kazao je Giljen.

Kapiten konstatuje da je ekipa na dobrom putu, ali je pred njom još dosta „vožnje“.

“Dobro se zaista radi. Intezitet je visok. Fokusirani smo na sve zadatke koje ima stručni štab. Iz mog iskustva, sve ide svojim tokom. Sve protiče u više nego zadovoljavajućem ritmu. Svjesni smo da se ova faza priprema mora odraditi. Ne smije biti opuštanja”.

Kadrovska situacija gotovo pa je nepromenja u odnosu na prvi dio sezone. Na obje strane bilansa prelaznog roka, za sada samo po jedan fudbaler.

“Tako ispada, praktično niko ko je imao veću minutažu, i ispred čijeg imena stoji epitet standardni prvotimac, nije otišao, barem za sada. Napustio nas je Damir Kojašević, on je tokom prvog dijeela sezone bio često van stroja. Imamo svoj cilj, znamo koja nam je ideja, toga ćemo se i držati. Na nama je da igramo dobro, da osvajamo bodove. U Sutjesci jesu velika očekivanja, i s pravom puno toga očekuju. Vjerujem da ćemo biti bolji u nastavku. Za nas je najvažnije gledati samo sebe. Po svemu sudeći, ako ne dođe do nekog velikog preokreta, ekipa neće pretrpjeti neke značajnije promjene u igračkom kadru”, istakao je Vladan Giljen.

Nikšićki klub bi u narednih nekoliko dana mogao dobiti i novog sportskog direktora.

Send this to a friend