Fudbal

Spremni za veliko iskušenje

foto: UEFA

Ljubitelji fudbala u Danilovgradu uželjeli su se prvenstvenih okršaja, vjerujući da su izabranici Aleksandra Nedovića mini pauzu iskoristili na najbolji način i da potpuno spremni dočekuju Zetu.

Iskra je upravo protiv Golubovčana, poslije poraza od Budućnosti i Titograda, u prvom krugu prvenstva krenula u osvajanje bodova, pa se u gradu na Zeti nadaju da će se tradicija nastaviti. Optimizam ne krije ni pomoćni trener Srđan Nikić, koji ističe izvanrednu atmosferu u ekipi.

“Radili smo žestoko i otklanjali pojedine nedostatke iz prethodnih susretakoji nebi smjeli da se poriavljaju ukoliko želimo da krčimo put prema vrhu tabele. Samim tim, uz sav respekt prema iskusnom i borbenom sastavu Golubovčana, imperativ je pobjeda. Imamo dva razloga da aktiviramo sve raspoložive snage kako bismo uknjižili tri boda. Prvi je da ovjerimo neriješen ishod sa Titogradom u gostima, a drugi, ako eventualno budemo slavili da spokojno uđemo u donekle lakši raspored do kraja polusezone”, kazao je Nikić.

Oslabljeni na pobjedu

Zeta je u seriji od šest mečeva bez poraza u prvenstvu četiri pobjede i dva remija.

Duel na stadionu “Braća Velašević” dočekuje kao četvrtoplasirana na tabeli, sa bodom više od domaćina.

Trijumfom bi napravila distancu u odnosu na Danilovgrađane i potvrdila mjesto u gornjem dijelu tabele.

“Poslije četiri vezane pobjede, u prošlom kolu smo remizirali sa Rudarom, ali ne možemo reći da je to loš rezultat. Već šest mečeva u prvenstvu nijesmo primili gol, kompaktni smo, igramo dobro i nema razloga da ne vjerujemo u pozitivan ishod u Danilovgradu”, rekao je Aldin Adžović.

Zeta je u prvom krugu kao domaćin poražena od Iskre (3:1), ali ,,vukovima” u tom periodu gotovo ništa nije polazilo za nogom, činilo se da će borba za opstanak biti maksimum ekipe Dragoljuba Đuretića.

“Sada sve izgleda drugačije. Ne opterećuje nas taj poraz, ali to ne znači da ne cijenimo Iskru. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja ima visoke ambicije. Znamo da nas čeka težak meč, naročito jer smo oslabljeni, ali vjerujemo u sebe i osvajanje tri boda”, dodao je Adžović.

Trener Dragoljub Đuretić ne može da računa na Stefana Vukčevića, Aleksa Jamou i Nikolu Krstovića.

Send this to a friend