Fudbal

Srpski stručnjak oduševljen dolaskom reprezentativca CG

Fatos Bećiraj je stigao u Mehelen!

Snažni napadač je na aerodromu dočekan kao zvijezda, a povremeni kapiten “hrabrih sokolova” je u Belgiju došao da spasi nekadašnjeg šampiona Belgije.

Mehelen na čijoj klupi sjedi bivši trener Crvene Zvezde, Aleksandar Janković, u aktuelnoj sezoni ima samo 18 bodova (odigrano 21 kolo), a posljednje mjesto koje vodi u Drugu ligu je udaljeno samo dva boda.

“Ne mogu da vjerujem da smo doveli takvog igrača. Fatos je agresivan napadač. Jak je, snažan je, veliki je radnik, trči mnogo. Ima veliko iskustvo, daje golove, inteligentan je taktički. Fantastično je što je došao kod nas”, rekao je 45-godišnji Janković.

Centarfor koji ima 29 godina bi danas trebao da prođe ljekarske preglede, potpiše ugovor na tri i po godine, a onda će biti predstavljen medijima. Bećiraj je u karijeri igrao za Besu, Budućnost, Dinamo Zagreb, Čangčun, Dinamo Minsk i Dinamo Moskvu, dok je za reprezentaciju Crne Gore upisao 50 nastupa i postigao devet golova.

Mehelen u vitrinama ima četiri šampionska pehara (1943, 1946, 1948, 1989), jedan Kup (1987), jedan trofej Kupa pobjednika Kupova (1988) i jedan evropski Superkup (1988).

Navijači sanjaju povratak na staze stare slave, ali u aktuelnoj sezoni će se zadovoljiti opstankom.

Send this to a friend