Fudbal Minimalan poraz Crne Gore u Atini

Stale na korak od iznenađenja

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore odigrala je u Atini veoma dobru partiju, ali nije imala sreće da izbjegne poraz od Grčke – 1:0.

Naša selekcija posebno dobro odigrala je drugo poluvrijeme, u kojem je nekoliko puta opasno zaprijetila golu domaćina.

U 49. minutu kapiten Slađana Bulatović je bila u dobroj poziciji, zatim je dobar pokušaj imala i Jasna Đoković u 56. minutu. Tri minuta kasnije ponovo je pokušala Bulatović, da bi period ofanzive Crne Gore donio i opasan šut Medine Dešić u 66. minutu.

Do kraja meča Đoković je imala još par pokušaja, ali je Grčka bila ta koja je stigla do gola, pokazaće se i pobjede. Pogodak vrijedan tri boda postigla je Eleni Marku u 84. minutu.

“U prvom poluvremenu Grkinje su imale veći posjed, ali smo mi dobro stajali na terenu, tako da je igra bila ravnopravna. U drugom dijelu nijesmo iskoristili našu bolju igru, imali smo nekoliko prilika da postignemo pogodak, a na kraju smo ga primili iz jedine situacije pred našim golom u drugom poluvremenu. Bitno je da kao ekipa napredujemo iz utakmice u utakmice, a rezultati će doći sami po sebi”, rekao je Ivan Tatar, asistent u stručnom štabu selektora Mirka Marića.

Posljednji meč u ovom kvalifikacionom ciklusu Crna Gora će odigrati 1. decembra protiv Ukrajine u Poltavi.

Send this to a friend