Fudbal Andrija se odomaćio u Jermeniji

Što dalje u Evropi, na titulu u Jermeniji

Crnogorski golman Andrija Dragojević uspješno je započeo evropsku avanturu njegov Pjunik plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nakon što jje na startu preskočio makedonski Škupi.

Tim iz Jerevana nije imao najbolji rezultat iz prvog duela na svom terenu (3:3), ali je u Skoplju slavio sa 2:1.

Na putu do dvomeča sa Jablonecom, naš čuvar mreže imao je važnu ulogu.

“Morali smo da jurimo pobjedu u revanšu. Iskreno, protivnik nas je iznenadio svojom borbenošću, ali na kraju smo dokazali da smo iskusnija i kvalitetnija ekipa. Očekivali smo prolaz, a sada idemo u drugi krug, gdje nas čeka ozbiljnija ekipa Jabloneca. Prošla sezona nam daje za pravo da se nadamo da ćemo dogurati što dalje u Evropi”, kaže Dragojević.

Za Jablonec igra naš reprezentativac Vladimir Jovović, a odnedavno mu se pridružio doskorašnji ofanzivac Titograda Zoran Petrović.

Češkom timu pripada uloga favorita, ali dvadesetsedmogodišnji Podgoričanin vjeruje u iznenađenje.

“Pojačali smo se i od marta je sa nama novi trener, iskusni Aleksandar Tarhanov. Od kada je preuzeo ekipu nemamo ni jedan poraz. Igramo lijep fudbal i nadam se da ćemo to pokazati na ino sceni. Iskreno, nijesmo još u uvijek detaljno skautirali protivnika, ali znam da Jablonec ima dobre igrače i da je riječ o kvalitetnom timu. Ipak, imamo i mi svoje adute. Nadam se da možemo biti uspješniji u međusobnim duelima”, rekao je Dragojević i nastavio:

“Što se mene tiče, planovi su vezani za Pjunik, imam ugovor još godinu i po dana. Ovdje sam se odomaćio, jedan
sam od glavnih igrača i nemam razloga da razmišljam o promjeni sredine. Naravno, ukoliko dođe ponuda dobra za mene i klub, postojala bi mogućnost da promijenim sredinu”, dodao je nekadašnji čuvar mreže OFK Beograda, Lovćena, Vlažnije, Veleža, kiparske Karmiotise, Grblja i Ararata.

Pjunik ove sezone ima najveće ambicije na domaćoj sceni.

“Prošle sezone nam je, mogu slobodno reći ,,oteta” titula, za bod smo izgubili trku od Ararat Armenije u posljednjem kolu. Ove godine želimo da osvojimo prvenstvo i sve ispod toga bio bi neuspjeh za nas”, zaključio je Dragojević.

Send this to a friend