Fudbal

Sudar rivala sa ogromnim problemima

foto: fk-buducnost.me

Dečić nikada nije savladao Budućnost u Tuzima, izabranici Viktora Trenevskog još nisu postigli gol u proljećnjem dijelu prvenstva, upisali su tri poraza i remi i jasno je da meč protiv Budućnosti za njih dolazi u najlošijem mogućem trenutku. Ipak, isto tako je jasno da ako žele i naredne sezone da igraju elitu, “fenjeraši” moraju da počnu da osvajaju bodove. I protiv kao što je danas slučaj jačeg, ali takođe uzdrmanog rivala.

“Oni su drugi i praktično ne mogu ni gore ni dolje, a mi smo sami sebi stvorili pritisak i sada je frka. Mislim da nismo toliko u igračkoj, koliko u rezultatskoj krizi, jer promašujemo brdo šansi”, kaže nam Trenevski, koji vjeruje da njegov tim danas može da izvuče dobar rezultat: “Želim da damo gol, da vidim napredak i da osvojimo bod(ove). A onda i za vikend da budemo na nivou”, potencira četrdesetpetogodišnji stručnjak meč sa Komom, koji ih čeka u subotu kao jedan od krucijalnih u sezoni.

Dečiću gori pod nogama kao nikada, miris Druge lige uveliko se osjeća u Tuzima, ali u problemima i to ogromnim je i Budućnost. “Plavi” su se mimoišli i sa igrom i sa rezultatima, u seriji su od 11 utakmica bez pobjede – računajući i prijateljske utakmice pa je pritisak “moranja” odavno počeo da “steže” ekipu i trenera Vladimira Vermezovića, koji nije očekivao ovakve probleme na startu mandata na užarenoj klupi “plavih”.

“Sve je ovo novo za mene, nisam očekivao ovakav početak, a nisam iskreno ni znao da je liga ovako ujednačena. Činjenica je da je velika razlika između onoga što moji igrači pokazuju na treningu i na utakmicama, imamo očigledno i psihološku barijeru. Strah ili nešto drugo ne znam, ali vjerujem da bi nakon prve pobjede mogli da uđemo u seriju”, ističe Vermezović, koji još neće računati na Koreu i Simona Vukčevića, dok je Raičević pod znakom pitanja, a u tim se vraća Luka Mirković.

Bolje prilike da plavi” krenu od današnje nema.

“Agresivni su, moramo im odgovoriti na isti način, jer samo tako kvalitet će doći do izražaja” jasan je iskusni stručnjak, a da je meč praktično eliminacioni za Budućnost potencira i Blažo Igumanović.

“Izuzetno važan duel. Znamo da je teren u Tuzima vruć za goste, ali vjerujem da možemo konačno do tri boda. Da baš od Tuzi krene naša serija”, kaže iskusni lijevi bek.

Vermezović o kritikama sa tribina: Ovo je čudno vrijeme, ne pričam samo o fudbolu. Ljudi su puni bijesa, frustracija i normalno je da na stadionu iskazuju svoje lično nezadovoljstvo. Tako je bilo uvijek. Ne obraćam pažnju na to. Uvijek će biti kritičara, nekada s razlogom, nekada ne.

Send this to a friend