Fudbal Radojičić poručio

Sutjeska će igrati još bolje

Dragan Radojičić

Uzbudljiva je bila i prva utakmica Sutjeske kraj Bistrice, Petrovac je ubjedljivo vodio, pa Nikšićani preokrenuli… (na kraju je bilo 3:3), ali preksinoćnji meč sa Iskrom tek je donio dramu.

Izabranici Dragana Radojičića slavili su u sudijskoj nadoknadi, zahvaljujući pogotku mlađanog Igora Pajovića, defanzivca, koga prethodnih 90 minuta niko nije mogao prevariti ako je pokušao da se probije uz lijevu aut liniju.

Najveća sličnost između jedina dva susreta koje su „plavo-bijeli” odigrali kraj Bistrice je što su gosti iskoristili sve svoje prilike ili u tome što su Nikšićani, praktično, poklonili te golove, a onda morali da jure bod ili sva tri.

Zbog toga Radojičić i nakon susreta s Danilovgrađanima ponavlja da će nastaviti da rade na otklanjanju sopstvenih grešaka.

“Iskra je izuzetno opasna, taktički dobro pripremljena i njima dati tri gola je ravno podvigu, ali mi smo mogli i da ostanemo uskraćeni za dva boda. Ponavljaju nam se greške, a radimo na njihovom otklanjanju. Zadovoljan sam što smo u ovom meču do samog kraja vjerovali u ono što želimo. Tražio sam da igramo što ofanzivnije i donijelo je to rezultat. Za nama je i teško gostovanje bilo, pa momci pogotovo zaslužuju pohvale. Siguran sam da će Sutjeska da igra bolji fudbal, treba nam samo malo vremena. Sad ćemo dan-dva iskoristiti da se dobro odmorimo, a onda nas očekuje meč sa Zetom. Trebalo bi i za njih da nađemo neko rješenje”, kaže zadovoljno trener Nikšićana Dragan Radojičić, napominjući da su ovom pobjedom, djelimično, nadoknadili propušteno, bar ako je suditi po njegovim kalkulacijama.

Napadač Nikšićana Božo Marković poslije meča je, takođe, bio zadovoljan. Misli da su oni koji su meč pratili kraj malih ekrana uživali, jer je viđeno mnoštvo prilika i golova.

“Ponovo smo pravili neoprostive greške, neoprostive kada igrate protiv ekipe kakva je Iskra, ponovo smo pogađali i okvir gola, falilo nam je sreće… samo što ovog puta nijesmo jurili rezultat, već je protivnik to činio. Ipak, vjerovali smo do kraja i želio bih javno da pohvalim mladog Igora Pajovića, taj pogodak mu je došao kao prava nagrada, a i nama je donio tri boda”, riječi su Markovića.

Sutjeska je godinama unazad bila prepoznatljiva po malom broju primljenih golova, a ove sezone joj se, u četiri meča, čak šest puta tresla mreža. Međutim, jedino su Nikšićani i Budućnost do sada i postigli po osam pogodaka. Očigledno, „plavo-bijeli” će u ovom šampionatu igrati otvorenije i atraktivnije, jer već se naslućuje „rukopis” Dragana Radojičića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lolo
Gost
Lolo

Sa tobom tesko da ce biti bolje

Send this to a friend