Fudbal

Sutjeska za trofej protiv Puškaš akademije, plavi za peto mjesto

foto: http://www.fksutjeska.me

Drugi dan memorijalnog turnira “Milan Mika Zirojević” je završen, pioniri iz okruženja su prezentovali kvalitetan fudbal, a već danas posljednjeg (trećeg) dana turnira posvećenog legendi nikšićkog loptanja ćemo dobiti konačan plasman ekipa koje su učestvovale kraj Bistrice.

Sutjeska će danas igrati u finalu turnira protiv mađarske Puškaš Akademije (18.00) nakon što je osvojila prvo mjesto u grupi A, dok će se naš drugi predstavnik podgorička Budućnost boriti protiv makedonskog Vardara za peto mjesto (10.30) nakon osvajanja trećeg mjesta u grupi B.

To je postalo jasno nakon jučerašnjeg dana.

Sistem takmičenja je takav da se igraju dvije utakmice u grupnoj fazi, a nakon što se kompletiraju tabele, prvi iz grupe A će igrati finale sa prvim iz grupe B, drugi iz grupe A će igrati za treće mjesto sa drugoplasiranim iz grupe B, treći iz grupe A će igrati za petu poziciju protiv trećeg iz grupe B, dok će posljednjeplasirani iz grupa odlučivati o sedmom mjestu.

Sutjeska je juče u borbi za prvo mjesto u grupi A savladala mostarski Zrinjski rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac za ekipu Slaviše Mirkovića bio je kapiten “plavo bijelih” Petar Aničić, koji je pogađao u 28. i 69. minutu. Treću poziciji u grupi A je osvojio Vardar koji je u direktnom okršaju savladao Vlazniju sa 4:0 egzekucijama Serafimova, Koktija, Leventa i Pavleskog.

Što se tiče grupe B, Budućnost je u borbi za treće mjesto savladala beogradsku Crvenu zvezdu sa 3:0 golovima Balše Barovića, Vladimira Perišića i Mitra Globarevića, pa će tako “plavi” igrati protiv Makedonaca za peto mjesto u konačnom plasmanu.

A u finalu sa Sutjeskom će igrati Puškaš Akademija! Mađari su za prvo mjesto u grupi B pobijedili sarajevski Željezničar rezultatom 3:0, a ispod golova su se potpisali Pataki, Šijarto i Kis.

Send this to a friend