Fudbal

Švajcarci bijesni zbog načina na koji se Šaćiri izvinio Srbima

Glavni urednik sportske rubrike popularnog švajcarskog portala Blik kritikovao je način na koji se Đerdan Šaćiri izvinio zbog albanskog “orla”.

To su mediji pozdravili, a urednik “Blika” Feliks Bingezer je naglasio i da su tim “dobrim potezom” pokazali jedinstvenost ekipe i timski duh.

Međutim, za razliku od Džake i Lihtštajnera za koje ističe da su se iskreno izvinili zbog provociranja priznavši da su pogriješili pokazivanjem “dovglavog orla”, Šaćirijevu izjavu je nazvao glupom.

“Izvinjavam se svima koji su se uvrijedili dok su gledali utakmicu u planinama”, sarkastično je rekao Šaćiri što je promaklo izvještačima.

Novinar Blika smatra da je taj Šaćirijev izraz “u planinama” ekvivalentno nazvati nekoga “seljačinom” i da bespotrebno doliva ulje na vatru.

“Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali ne, gospodine Šaćiri, nisu svi koji žive na planinama uskoumni i zaluđeni nacionalisti”, napisao je Bingezer.

On je kritikovao i selektora Petkovića koji je najavio da će, ukoliko Lihtštajner ne bude igrao, kapitensku trako ponijeti upravo Džaka.

“Tako je pokazao da ne shvata dimenziju krize identiteta svog tima. Nepromišljeno zaobilazi Jana Zomera i postavlja Džaku iznad njega u hijerarhiji. Posebno što bi Zomer mogao da razvije moć povezivanja u ovom heterogenom timu”, navodi urednik Blika.

Novinar na kraju poziva na nove promjene u selekciji Švajcarske kako bi se popravio imidž selekcije, jer smatra da poslije ostavke predsjednika Saveza Petera Žilerona moraju da odu sportski direktor Klaudio Sulser i selektor Petković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dioklitia
Gost
Dioklitia

Švsjcarci jesu neotesani i neobrazovane, to je fakat.

Pol
Gost
Pol

Jednom sipak vazda sipak

gost
Gost
gost

CDM opet u izvinjenju Srbima… Pa nijesu se Srbima ni izvinili, vec Svajcarcima, a eto, ispada i to su lose odradili. I urednik ovog lista nije im zamjerio na izvinjenju Srbima (jer njima nije bilo ni upuceno), vec sto je Svajcarce u prenesenom smislu nazvao seljacinama. Obratite paznju sto pisete…

Send this to a friend