Fudbal

Švajnštajger: Čikago je prava odluka, Ibrahimović bi se odlično uklopio u MLS

Fudbaler Čikaga Bastijan Švajnštajger je u intervjuu za njemački „Sport 1“ govorio o razlozima prelaska u Ameriku, Ibrahimoviću i svojim planovima o budućnosti.

“Od početka sam govorio da ne želim da pređem u neki evropski klub jer za mene postoje samo dva kluba-Bajern i Mančester junajted. Zbog toga je ovo sa Čikagom odlično ispalo. Način na koji su naš trener i Nelson Rodrigez razgovarali sa mnom mi se vrlo dopao. Naravno da me je i MLS liga jako zanimala. Odlučio sam se na taj korak i da bih vidio kakva je Amerika zapravo. Uzevši u obzir ono što sam do sada doživio ovdje, siguran sam da sam donio pravu odluku”, kazao je Švajnštajger.

O potencijalnom transferu Zlatana Ibrahimovića u MLS, popularni Švajni smatra da je on igrač koji bi se tamo odlično uklopio, bez obzira na to što važi za ekscentrika.

“Takvi igrači kao što je on su ovdje vrlo važni i poželjni. Ali to ipak zavisi od svakog igrača ponaosob. Zlatan je profesionalac sa mnogo kvaliteta. On jeste ekscentrik, njemu se to dopada. Ponekad mislim da on to svjesno radi. Ali je kao fudbaler jedan od najboljih sa kojima sam ikada igrao. Ima odlično oko i time sam impresioniran”, kazao je dugogodišnji reprezentativac Njemačke.

Ne obazire se na glasine da je u Ameriku otišao zbog novca i da bi igrao u manje zahtjevnoj ligi nego što su to evropske.

“Da sam to želio, otišao bih na neko drugo mjesto, u pravcu istoka, a ne zapada. To me uopšte ne pogađa. Mislim da moja karijera napreduje sasvim dobro. U prošlosti sam uvijek tražio sportske izazove”, zaključio je Švajnštajger.

 

Send this to a friend