Fudbal

Sve će brzo doći na svoje mjesto

Kvalitetni mečevi u Telekom 1. CFL su rijetkost, posebno oni koji se završe 0:0. Budućnost i Lovćen su prije dvije noći pod Goricom pokazali da, ipak, može i drugačije, da crnogorski fudbal takav kakav je, a jeste daleko od vrhunskog nivoa može da ponudi sadržajnu i dinamičnu utakmicu u kojoj mreže ostanu netaknute.

“Mislim da je utakmica bila fenomenalna, viđeno je mnogo dobrih poteza, mnogo šansi i, što je veoma bitno, gotovo cijeli meč je odigran u visokom ritmu i sa te strane moramo biti zadovoljni. Možda smo malo sporije ušli u meč, ali kako je vrijeme odmicalo sve više smo gospodarili terenom, da bismo u drugom poluvremenu u potpunosti dominirali, stvorili veliki broj prilika, a slobodno mogu reći da je neke od njih bilo teže promašiti nego dati”, kaže Milan Đurišić.

,,Plavi” su tri puta pogađali okvir gola (dvije stative i prečka), Dominik Korea i Draško Božović su upisali promašaje za rubriku ,,vjerovali ili ne”… Gol Lovćena je više od 20 minuta na startu drugog poluvremena bio pod pravom opsadom, ali je Mićo Perović bio nesavladiv.

“To je fudbal. Jednostavno, naiđe takav dan kada lopta neće u gol, ali siguran sam da će nam se to vratiti na nekom od narednih mečeva. Lovćen je u pojedinim trenucima pokazao da se radi o veoma nezgodnoj ekipi, koja ima nekoliko sjajnih pojedinaca i nije slučajno u vrhu tabele, ali ipak mislim da rezultat na kraju nije realan i da smo zaslužili pobjedu”, ističe vezista ,,plavih”.

Budućnost je na startu upisala dvije pobjede (Iskra i Mornar), potom je poražena u derbiju sa OFK Titograd, od kojeg nakon remija sa Lovćenom zaostaje tri boda. Imaće vremena da nadoknadi minus, ali realizaciju će morati da popravi. Samo je to falilo u meču gdje je tim Zorana Govedarice pokazao da želi da igra pravi fudbal.

“Činjenica je da smo protiv Lovćena izgubili dva boda i sa te strane moramo biti nezadovoljni, međutim, postoji i mnogo razloga za zadovoljstvo. Bili smo dominantni, znali što želimo i to smo jasno pokazali na terenu. U fudbalu je sve moguće, pa i da se promaši veliki broj šansi, ali raduje način na koji smo igrali. Moramo da nastavimo u tom pravcu i siguran sam da će vrlo brzo sve doći na svoje mjesto.”

Crnogorski vicešampion u nedjelju će gostovati Zeti, koja ima svega dva boda, ali je pružala bolje partije nego što tabela pokazuje.

“Njihovo trenutno bodovno stanje sigurno nije prava slika. Zadržali su kostur ekipe od prošle sezone i radi se o vrlo dobroj ekipi. Sticajem okolnosti, vezali su nekoliko loših rezultata i nalaze se u nezavidnoj poziciji. Međutim, mi nijesmo ekipa za vađenje, u Zetu idemo na pobjedu, kao i uvijek, i nadam se da ćemo do nje i doći”, optimista je Micko Đurišić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zetatrans
Gost
Zetatrans

Propustili ste stative lovcena sa pocetka utakmice.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Normalno vec se zna ko je prvi drugi i ko ce igrat kvalifikacije ko i ranih godina sve namjesteno

Send this to a friend