Fudbal

Svjetski šampion u dvorištu lala

Derbi večeri u Ligi nacija biće režiran na legendarnom “tiganju” u Roterdamu, gdje će se sudariti Holandija i svjetski šampion Francuske.

“Trikolori” imaju velikih sedam bodova i drže konce grupe, a iza su Holandija sa tri i Njemačka sa jednim bodom. Iako se čini da je sigurna, Francuska bi večerašnjim eventualnim porazom zaplesala na ivici ambisa. Holandija je ta koja se pita i u slučaju da sruši rivala 19. novembra bi u dvorištu Njemačke mogla da ganja prvo mjesto. Naravno, sve do noćas cijela priča funkcioniše hipotetički…

“Pobjeda nad Njemačkom 3:0 pružila nam je određeno samopouzdanje koje želimo da još učvrstimo. Igramo pred našim navijačima, znamo kakav nam protivnik dolazi na noge, ali vjerujemo u sebe i tražićemo pobjedu, zašto da ne”, naglašava selektor Holandije Roland Kuman.

Sa druge strane, posada Didijea Dešama želi da sve završi večeras u Roterdamu i obezbijedi plej-of za osvajača takmičenja…

“Prva naša utakmica na našem terenu pokazala je da Holandija ima kvalitet. Pobijedili smo 2:1, ali je to bilo sve osim lagan susret za nas. Znamo da nas čeka sjaj na atmosfera. Dovoljan nam je i bod, ali razmišljamo o pobjedi ovdje”, poručuje Dešam.

LIGA A
GRUPA 1: Holandija – Francuska (20.45h)
Tabela: Francuska 7, Holandija 3, Njemačka 1.

LIGA B
GRUPA 1: Slovačka – Ukrajina (20.45h)
Tabela: Ukrajina 9, Češka 3, Slovačka 0.
GRUPA 4: Vels – Danska (20.45h)
Tabela: Vels 6, Danska 4, Rep. Irska 1.

LIGA C
GRUPA 3: Kipar – Bugarska (20.45h), Slovenija Norveška (20.45h)
Tabela: Norveška 9, Bugarska 9, Kipar 4, Slovenija 1.

LIGA D
GRUPA 4: Gibraltar – Jermenija (20.45h), Lihtenštajn – Makedonija (20.45h)
Tabela: Makedonija 9, Jermenija 6, Gibraltar 6, Lihtenštajn 3.

Send this to a friend