Fudbal

Tačibana za premiju nebesko plavih

foto: fscg.me

Lovćen je imao perfektan rezultat u prvom meču polufinala Kupa, čekao se samo posljednji zvižduk arbitra Milete Šćepanovića, a onda je na scenu stupio Japanac na privremenom radu u Petrovcu i “nebesko-plavi” pred revanš pod Malim brdom imaju sanjani remi (1:1).

Rioja Tačibana, vjero-vatno najniži igrač na terenu, glavom je pogodio u 95. minutu, donio veliku radost “nebesko-plavima”, a tugu na licima mnogobrojnih navijača tima iz prijestonice.

“Bili smo bolji u većem dijelu meča, zaslužili smo ovaj remi”, rekao je Rudolf Marčić, trener Petrovčana, uvjeren i “da je ostalo 1:0 za Lovćen da bi njegov tim mogao da prođe Lovćen”.

U tvrdom meču, bez mnogo šansi, Petrovac je više igrao, ali je Lovćen bio nešto konkretniji pred golom Popovića. Velika šansa Radišića i sjajna odbrana golmana Petrovčana obilježili su prvo poluvrijeme, da bi drugo bilo sadržajnije. Janjušević je najprije skinuo zicer Jamamotu, a kazna je bila surova – Pejaković, čijim je ulaskom igra Lovćena živnula, je slalom kroz odbranu Petrovca završio udarcem i golom.

Gol u mreži natjerao je tim sa primorja da krene svim silama u napad promašaje Kopitovića i Markovića naplatio je Tačibana.

“Povukli smo se, Petrovac je napravio pritisak, postigao gol iz prekida i ovaj rezultat njima više odgovara, ali ništa nije završeno. Da smo bili smireniji kod 1:0 možda smo mogli i da dupliramo prednost, ali to je fudbal…”, riječi su stratega Lovćena Aleksandra Miljenovića.

Send this to a friend