Fudbal

Traže strpljenje

Poslije blamaže u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i ispadanja od ekipe B36 sa Farskih Ostrva, OFK Titograd se okrenuo obavezama u ligi čija četiri predstavnika ovog ljeta nijesu upisala nijednu pobjedu u ukupno 10 mečeva na kontinentalnoj sceni.

“Romantičari” su između dvije sezone promijenili ime, više nijesu Mladost, ali su ambicije na domaćoj sceni ostale visoke.

“Što se tiče cjelokupne sezone, od momaka očekujem da pruže dobre partije, a uz dobru igru cijele ekipe očekujem i dobre rezultate. Nadovezaću se na ono što sam rekao kad sam došao: ne poznajem igrače, ne poznajem ligu i za upoznavanje će trebati malo vremena, ali to nije alibi. U početku će nam trebati malo sreće. Moj i cilj cijelog kluba jeste da na kraju sezone budemo u prva tri mj esta na tabeli i da što duže ostanemo u borbi za vrh”, rekao je trener Igor Pamić, koji je nakon evropskog kraha naslijedio Aleksandra Miljenovića.

Hrvatski stručnjak rekao je da u meču sa Rudarom nema prevelika očekivanja.

“To sam rekao i igračima – da ne očekuju čuda. Ono što tražim je da ono što smo trenirali u ovih 12 dana prezen-tuju na utakmici. Angažovanje mora biti stoprocentno, što su oni već pokazali na treningu, a što ne znači da će tako biti i na utakmici. Ponavljam, kakav bih to čovjek bio kada ne bih od svoje ekipe očekivao pobjedu. Neće biti lako protiv Rudara, ali imam pravo da očekujem tri boda”, kazao je Pamić za klupski sajt.

Pozitivno od starta

Rudar tokom ljeta nije dovodio zvučna imena, niti je napravio ekipu koja na papiru obećava borbu za trofej.

Iza Pljevljaka je skroman prelazni rok, s tim što će ekipa sa novim trenerom Edisom Mulalićem makar iz drugog plana pokušati da se približi vrhu.

Među novima u timu je i pojačanje koje je stiglo uoči početka prvenstva, Ivan Pejaković, koji vjeruje u pozitivan start protiv OFK Titograda.

“Svaka prva utakmica je teška, a odmah igramo sa timom koji ima visoke ambicije. Čeka nas zahtjevan meč,
po velikoj vrućini, ali spremni smo za borbu tokom svih 90 minuta. Važno je da na pravi način uđemo u današnji duel. Imamo kvalitet da ostvarimo povoljan epilog. Bod je dobar, ali ne bježimo ni od igre na sva tri”, rekao je Pejaković.

Rudar je napustilo nekoliko prvotimaca, a sa druge strane angažovani su novi fudbaleri, uglavnom poslije eliminacije iz Evrope. To važi i za šefa stručnog štaba koji tek dvije sedmice radi sa igračima pljevaljskog kluba.

“Još smo u fazi stvaranja, uigravanja i upoznavanja, stvari idu u dobrom smjeru. Očukujem da to potvrdimo na Starom aerodromu. Kako vrijeme bude odmicalo, kako bude rastao broj utakmicama, tako ćemo i mi kao ekipa djelovati sve bolje”, zaključio je Pejaković.

Send this to a friend