Fudbal

Trenutak nepažnje koštao Budućnost pobjede u derbiju

foto: FK Budućnost

Stanje na tabeli ostalo je nepromijenjeno, barem što se tiče bodovne razlike između dva najozbiljnija konkurenta za titulu. Budućnost je remizirala sa Sutjeskom koja je velikog rivala zadržala na minus pet. Kada ekipa u velikom derbiju osvoji bod protiv lidera, aktuealnog šampiona i rivala koji je u boljoj formi ne može se reći da je kiksala.

Za ,,plave” je, međutim, kiks to što su vezali šestu prvenstvenu utakmicu bez pobjede, što su bolje igrali od Nikšićana i propustili priliku da priđu lideru na svega dva boda.

“Ušli smo u meč veoma dobro, kontrolisali igru, stvorili nekoliko izglednih šansi, ali trenutak nepažnje nas je koštao da na poluvrijeme odemo sa golom zaostatka. Nastavili smo u istom ritmu, izjednačili pola sata prije kraja i vjerovali u preokret. Izgledalo je da će tako biti, ali falilo nam je više koncentracije u završnici da osvojimo sva tri boda. Žalimo za pobjedom, ali derbi smo već zaboravili jer nas sjutra u Danilovgradu očekuje nova teška utakmica”, rekao je Miloš Mijić.

Ofanzivac Budućnosti postigao je gol protiv Sutjeske, prije toga trasirao je ekipi put u polufinale Kupa nakon pogotka iz slobodnog udarca za trijumf u Lješkopolju. Zatresao je i mrežu Petrovca, te bio čovjek odluke protiv Iskre na stadionu “Braća Velašević, gdje ,,plavi sjutra gostuju na zatvaranju jesenje polusezone.

Može li da se ponovi premijera šampionata?

“Iskreno se nadam da ćemo pobijediti, a nebitno je ko će biti strijelac. Tim je najvažniji. Uradićemo sve da prekinemo seriju sa kojom nijesmo zadovoljni. Siguran sam da možemo da prestignemo lidera. Trenutno smo u krizi, ali ćemo iz ovoga izaći kao konačni pobjednici”, zaključio je dvadesetdevetogodišnji Mijić.

Send this to a friend