Fudbal

Trešnjica kroji ambicije

foto: CdM

Zeta još vjeruje u Evropu, a Petrovcu se otvorilo da se nada direktnom opstanku u ligi! Na Trešnjici će se voditi velika bitka između “vukova” i “nebeskoplavih” (subota, 17.00).

Ekipa Dragoljuba Đuretića bilježi šarene rezultate (poraz, remi, pobjeda), ali će morati da se popravi u posljednja četiri kola ukoliko žele treće (vodi u Evropu) ili četvrto mjesto (možda garantuje Evropu).

“Doveli smo sebe u situaciju da nam je svaka utakmica do kraja sezone kvalifikaciona za Evropu. Imamo dobru priliku da preskočimo Grbalj, koji gostuje Sutjesci i nadam se da će im šampion zakinuti neki bod”, govori vezista Zete Goran Milojko, koji se okreće samo svom timu…

“Najvažnije je da odradimo ono što je do nas. Biće teško, jer se Petrovac bori za opstanak. Favoriti smo, ali to na terenu ne mora ništa da znači”, jasan je borbeni Milojko.

Tim Rudolfa Marčića je vezao tri trijumfa u prvenstvu, a opstanak bez baraža mu je udaljen samo tri boda.

“Skinuli smo brigu oko direktnog ispadanja, tako da nam je sada lakše igrati utakmice, s tim da se mora ostaviti rezerve u slučaju da budemo igrali baraž. Ne smijemo ići glavom kroz zid. Mislim da ćemo poslije naredna dva meča znati možemo li opstati bez baraža ili ne”, rekao je vezista Petrovca Marko Marković, čija je ekipa u sezoni dva puta remizirala i jednom izgubila protiv Zete.

“Zetu poštujemo, ima mlad i tim sa velikim potencijalom, sa jednim od boljih veznih redova u ligi. Jure Evropu i imaju za šta da igraju”, podvukao je Marković.

Nakon 90 minuta na Trešnjici će biti jasnije da li je Zeta na putu za Evropu ili je Petrovac na putu direktnog opstanka.

Send this to a friend