Fudbal

Tri boda obaveza

Rudar je u dosadašnjem dijelu prvenstva manje-više imao igru, a do kraja polusezone pokušaće da dođe do realizacije koja je glavni uzrok slabijeg plasmana (sedmo mjesto, 13 bodova).

Pljevljaci su tokom mini odmora poboljšavali realizaciju, a koliko su u tome uspjeli, mogao bi da pokaže današnji duel pod Golubinjom protiv probuđenog Grblja, koji je postigao devet golova u posljednje dvije pobjede.

“Prijala nam je pauza koju smo iskoristili da se osvježimo, oporavimo od povreda, ali i da naporno radimo nekoliko dana. Do sada smo uglavnom dobro igrali, ali problem nam je realizacija. Stvaramo šanse, ali teško dajemo golove. Trudili smo se da to popravimo i vjerujem da ćemo to pokazati protiv Grblja”, rekao je kapiten Milija Golubović.

Vezista Pljevljaka, koji po potrebi pokriva poziciju štopera, očekuje pobjedu protiv ,,trikolora.

“U svakoj utakmici se trudimo da idemo na pobjedu, a to je posebno naglašeno kada igramo kući. Pobjeda bi nam mnogo značila za priključak sa vrhom tabele. Biće teško, ali spremni smo da pružimo maksimum u cilju tri boda”, poručio je Golubović.

Zadržati ritam

Pauza u prvestvu zbog obaveza državnih selekcija je završena, ,,trikolori” su pred odmor imali uspješne igre protiv Lovćena (5:0) i Fetrovca (4:0), pa je trener Vesko Stešević u vedroj atmosferi spremao ekipu za finiš polusezone.

Već danas Grbalj će gostovati Rudaru u Pljevljima, a tri dana kasnije sa Zetom u Kupu. Sto se tiče povreda kod pojedinih fudbalera stanje je mnogo bolje.

Ipak, za jednog, Aleksandra Milića, sezona je završena.

“Zbog povrede ligamenata mladi bek Milić nije u kombinaciji do kraja jeseni. Ostali su spremni, nema povrijeđenih, niti kažnjenih, tako da ćemo u Pljevljima imati najači sastav. Ubjedljivim pobjedama nad Lovćenom i Petrovcem pokazali smo kvalitet, pa sada, poslije odmora, možemo nastaviti u istom ritmu. Vjerujem da ćemo biti još više uigrani i povezani, te da ćemo do kraja jeseni igrati još bolje”, nada se ofanzivac prvoligaša iz Radanovića Miloš Džugurdić, najbolji u posljednja dva trijumfa Grbljana.

Send this to a friend