Fudbal

Trio na poštedi

foto: Anadolija

Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je spisak od 29 fiidbalera za prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u Zenici i Slovenijom pod Goricom. Ipak, već sada je jasno da neće svi igrači biti na raspolaganju naredne akcije najboljeg državnog tima preskočiće Stevan Jovetić, Stefan Savić i Nikola Vukčević.

Kapiten, najbolji fudbaler i prvi strijelac “hrabrih sokola” oporavio se od povrede i vjerovatno će konkurisati za tim Monaka koji danas protiv Troe, u posljednjem kolu francuskog šampionata, treba da potvrdi mjesto u Ligi šampiona.

S obzirom na to da je propustio više od četiri mjeseca tekuće sezone, Jo-Jo planira da odmoran i zdrav dočeka pripreme za narednu takmičarsku godinu, kao i da bude spreman za septembar kada startuje Liga nacija.

Savić je, takođe, zbog povrede propustio jedan dio sezone, još osjeća sitne posljedice, tako da je i defanživcu Atletiko Madrida prioritet da se potpuno oporavi za izazove poslije ljeta. Slično je i sa Vukčevićem koji je imao isrcpnu sezonu u kojoj je odigrao preko 50 utakmica za Bragu.

Dvadesetšestogodišnji vezista trenutno je jedan od najboljih igrača portugalskog tima i velike su šanse da u predstojećem prelaznom roku promijeni sredinu. Vukčević, međutim, treba da operiše nos i zbogtoga neće biti u prilici da nastupi za A reprezenatciju protiv BiH i Slovenije. Tumbaković je, uostalom, najavio mogućnost da neko od kandidata preskoči naredna dva meča.

“Duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igrači, koji su imali problema sa povredama, period odmora, koji je vezan za ove termine u maju i junu, iskoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone. U toj situaciji su Jovetić, Savić, Vukčević, Šćekić”, rekao je Tumbaković.

Utakmica sa Bosnom i Hercegovinom igra se 28. maja u Zenici, a protiv Slovenije 2. juna na gradskom stadionu u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Zasluzeno !

Send this to a friend