Fudbal Budućnost u neđelju veče pod Goricom (20:30 h) igra finale Kupa protiv Dečića

Trofej spasava sezonu

foto: FSCG

Sezona Budućnosti staje u jedan meč, najljepši u domaćem klupskom fudbalu – ,,plavi“ će se protiv Dečića boriti za trofej Kupa.

Repriza prošlogodišnjeg finala u kojem su Podgoričani stigli do trofeja nakon pobjede od 3:1.

Simpatizeri Budućnosti priželjkuju sličan scenario, a tome se nadaju i prošlogodišnji strijelci Lazar Mijović i Igor Ivanović koji će i u neđelju veče (20:30 h) biti aduti ekipe Aleksandra Nedovića.

– Bilo bi lijepo i daćemo sve od sebe da opet postignemo gol, ali važnije od svega je da ponovo osvojimo trofej. Bitno je da slavimo, a ko god postigne pogodak – radovaćemo se kao da smo ga mi postigli – poruka je pomenutog dvojca u razgovoru za klupski sajt uoči duela koji organizuje Fudbalski savez Crne Gore.

Podgoričani će biti akteri trećeg uzastopnog finala (2020. godine završnica Kupa nije igrana zbog korona virusa) i pokušaće da osvoje četvrti pehar masovnijeg takmičenja od obnove nezavisnosti.

– Od Budućnosti svi očekuju trofeje, nijesmo uspjeli da odbranimo titulu, ali se nadam da ćemo uspjeti da odbranimo Kup. Odigrali smo dosta dobrih utakmica u finišu sezone, podigli formu, imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu da riješe utakmicu u našu korist – vjerujem da je to naša prednost – poručio je trideset jednogodišnji Ivanović.

Optimista je i, puno mlađi, devetnaestogodišnji Mijović.

– Pred svima nama je najljepša utakmica u sezoni. Godina za nas nije bila na nivou koji smo očekivali, ali u finalu možemo da popravimo utisak. Poštujemo Dečić, znamo da protivnik ima dobru ekipu sa odličnim pojedincima, ali baš kao i Igor vjerujem u naš kvalitet – kazao je mladi reprezentativac.

Interesovanje za finale nacionalnog Kupa je veliko, pogotovo nakon informacije da je ulaz na stadion – besplatan.

Budućnost će imati lijepu podršku sa tribina – kako sa sjevera gdje su smješteni najvatreniji navijači – ,,varvari“, tako i sa zapada i istoka.

– Čini mi se da vlada euforija kao nikada do sada pred finale Kupa, a naši navijači će nam sigurno mnogo značiti u neđelju. Bili su uz nas kada nam nije išlo, zahvalni smo im na tome i siguran sam da podrška neće izostati ni u finalu – jasan je Ivanović.

I ,,plavi broj 14“ vjeruje da će huk ultrasa nositi ekipu…

– Navijači su nam uvijek bili veliki vjetar u leđa, a ,,varvari“ su bili uz nas kad je bilo najteže. Nadam se dobroj utakmici, atmosferi i našem zajedničkom slavlju na kraju. Pored toga što je finale Kupa ,,najljepša utakmica“ za nas je u neku ruku i najbitnija, tako da motiva sigurno neće nedostajati – rekao je Mijović.

Ivanoviću motiv nikada nije predstavljao problem, nebitno da li se radi o ,,malim“ ili ,,velikim“ utakmicama.

Psihologija i sada nosi bitnu ulogu, budući da ,,desetka plavih“ ima priliku da postane rekorder sa pet osvojenih trofeja u Kupu Crne Gore – trenutno ih ima četiri koliko i Draško Božović iz rivalskog Dečića, te ,,penzionisani“ Miroje Jovanović.

– Vjerujem da ćemo svi da odigramo najbolje moguće kako bismo se dokopali trofeja. Inspiracija je prisutna pred svaku utakmicu, a eto to je jedan dodatni motiv da odigram što bolje kako bih bio igrač sa pet trofeja. Nadam se da ćemo svi zajedno da uspijemo u tome – zaključio je Ivanović.

Send this to a friend