Fudbal

Trofeji su obaveza na domaćoj sceni

foto: fk-buducnost.me

Budućnost ni ove sezone nije mogla da napravi ozbiljniji rezultat u Evropi, ali na domaćoj sceni, uz Sutjesku, važi za glavnog favorita u prvenstvu koje startuje naredne subote.
Nakon eliminacije od Trenčina, plavi su proveli pet dana u Beranama, gdje su kroz završne mini pripreme brusili formu za juriš na titulu.

Nije samo to jedini cilj za novog trenera Zorana Govedaricu, koji vjeruje da Podgoričani mogu da osvoje i duplu krunu.

“Dobro smo radili od prvog dana. Utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i prijateljski dueli, pokazali su daje ekipa fizički spremna. I ostale stvari idu u pravom smjeru.
Napredujemo kao tim. Igra je sve bolja. Zadovoljan sam kako izgledamo na terenu, a očekujem da budemo sve bolji kako vrijeme bude odmicalo. Naravno, od Budućnosti se očekuje da osvaja trofeje na crnogorskoj sceni. Uradi-ćemo sve da titulu vratimo u Podgoricu, želimo da idemo do kraja i u Kupu. Vjerujem u igrače koje imam i očekujem uspješnu sezonu”, rekao je Govedarica.

Podgoričani su tokom ljetnjeg prelaznog roka ostali bez nekoliko prvotimaca, a sa druge strane stigla su pojačanja. Ivanović, Mijić, Perović i Boričić stigli su nešto ranije, dok se plavima posljednjih dana priključio povratnik u matični klub Draško Božović.

“Novi igrači su se dobro uklopili, svaki od njih može da nam pomogne. Posljednji je stigao Božović koji nije prošao pripreme, ali je riječ o kvalitetnom igraču koji nam je falio u veznom redu. Sa njim smo dosta dobili, samo je potrebne malo vremena da dostigne željeni nivo spreme i forme. Brzo napreduje. Mnogo žnači što je radio sa timom u Bera-nama. To isto važi i za Raičevi-ća koji se vraća nakon povrede – loma prsta na stopalu. Njih dvojica su radili po posebnom režimu. Svi ostali su u punom trenažnom procesu”, kazao je kormilar podgoričkog sastava.

Budućnost će na premijeri šampionata gostovati Iskri. Govedarica je imao priliku da skenira Danilovgrađane koje je, između ostalog gledao uživo na Zlatiboru.

“Radi se o organizovanom klubu i kvalitetnoj ekipi. Biće teško u Danilovgradu, ali uvijek idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo u tom stilu i otvoriti šampionsku trku”, zaključio je šef stručnog štaba plavih.

Slijedi nova kazna

Fudbalski klub Budućnost očigledno čeka nova kazna UEFA-e. Evropska kuća fudbala pokrenula je disciplinski postupak protiv “plavih”, zbog incidenata na meču sa Trenčinom, 12. jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Postupak protiv Budućnosti je pokrenut zbog ulaska navijača na teren i nereda na zapadnoj tribini, tokom prvog poluvremena.

Sjednica Disciplinske komisije na kojoj će se razmatrati ovaj slučaj održaće se 23. avgusta. Inače, zbog ranije kazne na utakmici sa Trenčinom bila je zatvorena sjeverna tribina, na kojoj se nalaze ,,varvari, pa ostaje da se vidi da li podgo-rički klub sada čeka drastičnija kazna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DmSat
Gost
DmSat

Tako mi tija trofeja 😁

Send this to a friend